TKH

Bloggen om min träning

Träning

Bromsar

Cykling är ju en materialsport och lite då och då dras jag med detta 😉 Ett tag sedan så fick jag för mig att jag skulle byta bromsarna på min racer. Det satt ett par Tektro TK-R540 bromsar på den som enligt specifikation väger 164 gram/styck, 328 gram per par. Så naturligtvis så var kravet att bromsarna skulle vara lättare än detta. Efter att ha sökt lite fastande jag för ett par Planet X Ultra Light CNC, 205 gram per par enligt specifikation. Bara att beställa från england…

Produktbild från Planet X, bromsarna levererades i en enkel förpackning – plastpåsar inslagna i bubbelplast. Bromsklossar från Swissstop samt lite reservdelar följde med också.

Frambromsen innan (Tektro)

Frambromsen efter (Planet X)
Bakbromsen före (Tektro)

Bakbromsen efter (Planet X)

Efter att ha kört ett antal mil med bromsarna så är jag riktigt nöjd med dem. Bra bromsverkan och tycker de ser bättre ut än Tektro-bromsarna. En nackdel med Planet X bromsarna är att de ”saknar” funktion för att snabbt öppna upp bromsen när man lossar hjulen. Dock löser man detta genom ganska enkelt genom att justera vajer spänningen ett par snäpp och kränger sedan av vajern från den röda hävarmen, nästan lika snabbt som spaken som fanns för detta på Tektro bromsarna. Sammanfattningsvis bra bromsar till ett bra pris.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.