TKH

Bloggen om min träning

Träning

Roslagsvåren

Idag var det dags för Roslagsvåren, längsta turen för året och för övrigt längsta sträckan jag cyklat för den delen också. strålande väder när man vaknade, solsken och blå himmel utan moln. Laddade upp med en frukost bestående av gröt, yoghurt och bröd. Packade bilen och åkte iväg, väl framme efter att ha hämtat ut nummerlappen köades det till mastergrupperna. Väl framme vid anmälan visade det sig att den enda mastergruppen på långa banan som hade lediga platser var 24-27 km/h, det var lite långsammare än vad jag hade tänkt åka. Min plan var ju att hålla ett snitt på någonstans 28-30 km/h. Så det var bara att ställa sig i den vanliga startfållan och hoppas på att man kunde hänga med någon grupp.

I väntan på starten, strålande väder som sagt och många startande

En lång kö bakom också som väntar på att få starta.
Under loppet blev det inga bilder, körde hela loppet utan att stanna till vid depåerna.

Tillbaka vid start/mål området och äter lite varmkorv och en macka.

En del som hade hunnit ta sig i mål innan jag kom fram.

Så hur gick det då – bättre än förväntat, snabbare än jag tänkt mig. Blev två personbästa först längsta sträckan jag cyklat hittills och bästa snittet på längre sträckor.
Distance: 132.92 km

Duration: 3h:56m:07s
Avg Speed: 33.8 km/h
Max Speed: 53.8 km/h
Calories: 2300 kcal
Elevation: 866 m ↑ / 868 m ↓
Heart Rate: 152 / 178
Cadence: 88 rpm

Hängde på lite olika klungor som hade bra fart, ibland gick det nog lite för snabbt för min del men lyckades hänga på bra i alla fall. Strax efter Rimbo tappade jag kontakten ett tag med klungan när man  fick i sig lite energi, men lyckades jaga ikapp. 10-15km innan målgång tappade jag kontakten med klungan och orkade inte jaga ikapp, men det var bara trampa vidare. Åkte förbi några och några åkte förbi mig. Hur som helt mycket nöjd med resultatet och känslan efteråt.  
Hemma med medaljen som man fick och ser slutet av F1 loppet i Spanien, kul säsong i F1 som är på gång.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.