TKH

Bloggen om min träning

Träning

Cykelvård

Börjar veckan med en vilodag och lite cykelvård. Skaffade mig ett mekställ för cyklar för någon vecka sedan, dags att prova det 🙂

Själva mekstället, ett från Velomann

MTB:n med vinterhjulen på fortfarande. Har ju inte blivit något cyklande på MTB efter att snön försvann, har ju blivit cross & landsväg istället. Men mitt cykel intresse började med denna cykel, införskaffades i mars 2011. I början var rundorna korta men de blev längre och fler med tiden. Själva cykeln i sig, inga märkvärda komponenter att prata om, när jag skaffade den  var jag inte speciellt påläst. Hade haft ett uppehåll från träning 5-6 år, på den tiden tränade jag mest på gym men även en del långpromenader/joggning. Kände under mars att det var dags att komma igång med träning igen, hade börjat lite smått med promenader och tyckte det skulle vara kul att variera med cykling. Hade en gammal stål MTB, men den var i stugan (25mil bort), så knallade in i sportson butik och slog till på typ första cykeln som föll i ögat.  Skulle man veta det man vet idag hade man nog läst på lite innan, samt att det säkerligen hade blivit en annan cykel. Men hur som helst inget jag ångrar, hade jag inte köpt cykeln då hade jag nog inte kommit igång med träningen eller haft det intresset jag har idag.
För det dröjde ju inte många månader innan suget efter något annat började 🙂 Först skaffade jag mig ett extra hjulpar och slicks till dem, cyklade kanske ett par gånger med slicks och sedan ville man ha en racer 🙂 Det extra hjulparet fick senare bli vinterhjul med dubbdäck. I juli under semestern slog jag sedan till på en racer, första gången jag cyklade på en racer. Sedan dess har det fortsatt med lite uppgradering av racern samt en cross, framöver blir det nog kanske att byta ut MTBn mot en heldämpad. Men det återstår att se, man ska ju ha tid att cykla med alla varianter också och just nu trivs jag bra med cyklande på racer och cross.

Av med vinterhjulen och putsa lite. Ska passa på att byta bromsklossarna samtidigt.

Senast man var ute och cyklade MTB var det ju snö ute…

…och oftast strålande väder…

förutom vid något tillfälle när det var snöblandat regn…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.