TKH

Bloggen om min träning

Träning

Energi gel

Inför Vätternrundan har jag provat lite olika energi gels för att avgöra vad jag ska ha med mig, man behöver ju fylla på med energi under längre pass. Jag planerar ju visserligen att stanna i depåer, men bäst att ha med sig beprövad energi tillskott. Just nu lutar det åt att det blir Maxim’s gel under Vättern, men är ju någon vecka kvar att bestämma sig.Maxim’s energi gel var bland de första jag testade, finns i lite olika varianter gällande förpakning. Tycker denna gel fungerar bra för min del, samt jordgubbs smaken är helt okej.
Enervit’s energi gel med cola smak fungerade helt okej också.
  
Vitargo’s gel med apelsin smak var inget för mig, gillade inte smaken alls. Cola varianten var betydligt bättre till smaken.

High5’s energi gel i smaken summer fruits har funkat bra, bättre smak än hallon varianten med koffein. Dessa gels är även lite mer flytande och inte samma behov av att skölja ned med vatten enligt mig.

Den senast testade, Squeezy, en flyktig gel som är väldigt enkel att dricka.

Håller även på att prova ut en liten flaska för gel, att för att göra det enklare för sig. Tanken är ha denna i ramväskan på överröret  på cykeln, så slipper man böka runt med gelpåsar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.