TKH

Bloggen om min träning

Träning

Cykelskor & Energipaket

När jag började cykla förra året, så började jag ju med en mtb och vanliga skor. Ganska snart skaffade jag mig riktiga cykelskor, mtb-skor med spd-klossar. Dock ovan som jag var trivdes jag inte helt och hållet men spd på mtb när jag var ute i skogen och cyklade, kändes som jag inte hade tillräckligt kontroll för att vara fastspänd. Under förra sommaren när jag skaffade racern, skaffade jag även spd-pedaler till den och använde samma mtb-skor. Till mtb:n skaffade jag sedan fram emot förra hösten/vintern plattform pedaler, kände betydligt större frihet och säkerhet med dessa. På racern körde jag vidare med mtb-skorna, ett par Shimano M087.
När jag sedan vid årskiftet fick min cross så var ju spd-pedaler till den givet, fick även bli ett par vinterskor för vintern/våren. Där föll valet på ett par RWS 01 från Rose. Tycker dessa fungerade bra, varma och inget fel på bekvämligheten. Till det här årets racer-säsong kände jag att det var dags att gå över till riktiga landsvägsskor och spd-sl. Efter lite velande över märke/modell och lite testande föll sedan valet på fölande skor:

Ett par Specialized Comp skor, bekväma och sitter bra på foten. BOA-spännet fungerar riktigt bra 🙂 Efter att ha kört både kortare pass lite längre pass upp mot 4 timmar med dessa, så är jag riktigt nöjd med valet av dessa sitter som sagt väldigt bekvämt på foten.

I nästan samma veva blev det till att byta mtb-skorna också, där blev det ett par Shimano xc50. Ett stort lyft jämfört mot  de gamla M087 både vad gällde passformen på fötterna och till utseendet. Väldigt nöjd även med dessa efter att ha kört med dem på ett antal pass på crossen.

Vilodag idag då ett möte på eftermiddagen drog ut på arbetsdagen lite, väl hemma kunde man hämta ut ett paket innehållande en del energi och lite bra att ha grejer.

Påfyllning av energidepåerna

Lite förbrukningsvaror i form av slang och däck

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.