TKH

Bloggen om min träning

Träning

Cykeln…

…som ska ta mig runt Vättern är en Giant TCR Composite 2 med en del komponenter utbytta. En kolfibercykel utrustad med Shimano 105 komponenter och ett kompakt vevparti. Sedan inköp så har sadel, bromsar och hjul blivit ersatta med andra. Givetvis kompletterad med ett par pedaler också, ett par ultegra kolfiber pedaler. Har än så länge inte tagit bort några spacers vid styrstammen, kanske att jag skulle få en lite mer aerodynamisk sitställning om jag fick ner styret lite. Sitter kanske lite upprätt, men å andra sidan lite mer komfort så vilket känns bra (fortfarande nybörjar inom cykling ju ;)). Har inte kapat sadelstolpen heller för den delen. I sitt nuvarande skick väger cykeln in på 8kg.

I helgen blir det att göra iordning cykeln –  nya däck, finjustering av växlar, smörjning, etc. De sista inställningarna, efter det blir det inkörning av dem och sedan bara  putsning & smörjning. Men först börjar vi helgen med sommrfest, mot Dalarö Skans.

Bild från årets första utomhus runda, här med träningshjulen ett par Shimano RS80 24CL, med Continental GP4000S däck.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.