TKH

Bloggen om min träning

Träning

9 månader senare…

…är det en vecka kvar tills det är dags för 300 km cykling. 1:a september 2011 strax efter 7 på morgonen anmälde jag mig till Vätternrundan, nu är det som sagt bara en vecka och några timmar kvar tills det är dags för start för min del. En stor utmaning för min del, med tanke på att jag aldrig gjort något liknande tidigare. Hade vid det laget cyklat 7 ggr på min racer (en del mtb dock under året) och längsta sträckan dittills hade varit 72 km (2h 52min). Dagarna efter anmälan till vättern gav jag mig ut på min 8:de tur med racern, hade tänkt cykla 7-8 mil men rundan slutade på 12,5 mil. Ja visst hade man sina funderingar med vad man gett sig in på i och med vätternanmälan under turen. Knappt 5 timmar senare när man rullade hem kunde man som sagt konstatera den längsta rundan och ett snitt på runt 25 km/h och visst kändes det i rygg och nacke. Men efter en dusch och lite mat kändes det ändå bra och man var nöjd med att ha tagit en runda över 10 mil.

Efter min anmälan har det ju hänt en hel del, under dessa 9 måndaer har det totalt blivit 190 timmar cykel träning i en eller annan form (racer, cross, mtb, trainer). 51 timmar spenderades under 2011 och 139 timmar har spenderats under 2012. I distans har detta inneburit:

  • Utomhus: 280 mil (2011: 65 mil, 2012: 215 mil)
  • Inomhus: 175 mil (2011: 33 mil, 2012: 142 mil)

En del har ju hänt även med orken och hastigheten, man känner sig inte lika trött av distanserna som tidigare. Snitthastigheterna har öket, exempel på detta är kvällens tur på drygt 6 mil med ett snitt på 30,6 km/h samt roslagsvåren där 133 km avverkades i 33,8 km/h.

Jag hoppas att detta ska vara tillräckligt att ta mig runt sjön om en vecka 😉

Sol under kvällens runda, alltid trevligt

Börjar bli en klassiker med denna bakgrund här på bloggen, nog dags att utforska nya vägar 😉

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.