TKH

Bloggen om min träning

Träning

Generalrepetition

Idag var det dags för generalrepetition allt skulle testas en sista gång – kläder, cykel, dryck, energi, etc. Det blev en riktigt bra repetition inför vättern som bjöd på: snabbt tempo, fika, motvind, medvind, kantvind, regn, etc.. Det mesta helt enkelt 🙂

14 mil slutade rundan på med ett rullsnitt på 30,7 km/h

Laddade upp med en frukost bestående av gröt, rågmacka, yoghurt och enervits Pre Sport. Gjorde mig iordning och gick ut, hade egentligen ingen större plan på rutt för dagen. Utan kom i sista stund att tänka på att SMACK har landsvägsträningar på söndagar, snabb titt på klockan visade att det låg rätt till i tid. Rullade iväg till parkeringen vid Coop och möte ett gäng från SMACK, som skulle ut och träna inför Vättern. 33-35 km/h i snitt var planen, lite för snabbt för mig egentligen men hakade på ändå. La mig i svansen på deras belgiska kedja, ny som man är fortfarande på att köra i klunga avstod jag från att vara med i kedjan ville inte riskera något. Hängde på bra fram till Uppsala, där det var kort paus. Sedan forsatte turen mot Lunda, vid Lunda Livs blev det fika. De 6,5 mil hade avverkats i ett snitt på runt 34 km/h. Tackade för sällskapet för denna gång efter fikat och rullade vidare i eget tempo medan de andra fortsatte mot Väsby/Märsta hållet.

Tempot sjönk utan draghjälp, men lyckades hålla rätt okej fart för mig trots vinden. Runt 8 mil in på turen kom någon enstaka regndroppe och efter någon mil till  kom en skur. Ställde dock inte till med några besvär.  Vinden var jobbiigare, men visst är det behagligare att cykla när det inte regnar.

Sammanfattningsvis en bra repetition inför Vättern, 16 mil till på detta. Distansen blir nog en av de större utmaningarna, då man aldrig tidigare cyklat så långt. Dagens pass blev faktiskt den längsta hittills. Men i ett jämt lugnt temp så ska det nog gå bra 🙂
Distance: 139.69 km
Duration: 4h:32m:45s
Avg Speed: 30.7 km/h
Max Speed: 56.6 km/h
Calories: 2367 kcal
Elevation: 715 m ↑ / 743 m ↓
Heart Rate: 127 / 167
Cadence: 91 rpm

2 Kommentarer

  1. Profilbild

    Dan Karlsson

    Bra skrivet!
    Fortsättning följer eller?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.