TKH

Bloggen om min träning

Träning

Vätternrundan, 30-mil på 10h och 20min på cykel

Ja, då har man genomfört sin första Vätternrunda 🙂 10 timmar och 20 minuter tog det att cykla runt sjön, är väldigt nöjd med den tiden. Drygt 10 timmar kan kännas som en lång tid, men när man tänker tillbaka på dessa 10 timmar. Vad hann man tänka på egentligen?

Men vi spolar tillbaka bandet till igår, var ledig från jobet igår och åkte ner till Motala. Var framme i Motala strax efter 14 och checkade in på boendet, en mindre gruppförläggning. Gick därefter ut för att hämta mitt startnummer samt spana in startområdet.

Strålande sol i Motala igår när man kom ram, tyvärr lovade prognosen något annat för natten och lördagen. Längst in i viken Start/Mål-området.

Kollade in startfållorna inför starten.

Underhållning för kvällen preppas, jag skulle dock sova.

Startfållan från annan vinkel.
Efter tt ha fixat startnummer så var det bara att fixa klart det sista på cykeln – nummerlapp, reflexer och lampa. Äta lite mat och lägga sig och vila, slumrade väl till av och till men så värst myckt sömn blev det inte. Gick upp istället i god innan start och fixade sportdrycken om beståd av Hihgh5 Zero Camelback och i en flaska, samt Maxim’s Electroyt dryck i den andra flaskan. Samt åt frukost mitt i natten. Tog på mig ordentligt med kläder då prognoen sagt regn, ville inte frysa tänkte att jag kunde lämna av i depån om det var för mycket, bästa draget för mig var nog en tunn mössa 🙂 Annars så var det:
  • Korta cykelbyxor
  • Kortärmad cykeltröja
  • Ben- och armvärmare
  • Långärma cykeltröja
  • Tights
  • Tunn vattenavisande jacka
  • Skoöverdrag
  • Långfingrade handskar
Sen var jag redo för start, så här såg det ut där:
Cykeln, redo för loppet

Väntar på starten
  
Fler bilder från starten

Fler bilder från starten
Själva loppet bestod av att cykla så inga bilder därifrån. Starten flöt på lugnt, min startgrupp satte upp ett lugnt och behagligt starttempo för att få igång kroppen. Körde ju inte i någon organiserad klunga utan hakade på när jag kunde på andra och så blev det en hel del solo-körning. Efter ett tag kom en snabare mindre grupp ikapp oss så jag la mig på rulle bakom dem och det flöt på riktigt bra, kanske lite snabbt egentligen men det var ju lättåkt trots lite motvind. Ganska snart kom några enstaka regndroppar och vid Gränna började skurarna och ett ihållande regn, minns inte längre när det slutade. Vid kullserstenen i Gränna hoppade min gelflaska ur väskan i ramen och blev liggande på gatstenen. Hade dock redan då hunnit ta ett par klunkar gel från den för att komma igång med energiintag i tid, samt tuggat i mig en bit bar också. Strax efter Gränna tog klungan jag följt en kort paus, själv fortsatte jag i rask takt ner mot Jönköping. Framme i Jönköping blev mitt första depåstopp, ett snabbt stopp för att fylla på dryck och få i sig lite bar. Tömde min flaska med High5 i CamelBacken oc blandade ny High5 i flaskan. Efter Jönköping blev det en lång tids solokörning eller kortare stunder på rulle bakom någon, regnet fortsatte dock. Det var också någonstans här som skorna var vattenfyllda och det började bli kallt om fötterna, kroppsvärmen fixade dock till detta efter ett tag. Nästa depåstopp blev inte så långt från Jönköping, nämligen Fagerhult tror jag att det var. Samma sak här påfyllning av vätska enligt samma princip, samt få tag i en bulle och saft för att inte magen skulle strejka av enbart gel & bars. Jag tror att det var någong efter Fagerhult som jag hakade på en klunga igen och låg på rulle en del.  Någonstans avtog även regnet, men man lägger inte märke till allt detta, man har sin uppmärksamhet på hur alla andra cyklar och fokuserar på sitt egna cyklande Så egentligen tänker man inte på så mycket under loppet. Ett sista depåstopp blev det sedan i Karlsborg på fyllning av vätska och en bulle.Kommer inte ihåg så mycket av själva detaljerna men solokörning, jaga ikapp klunga, ta någon körning när jag tyckte det gick för långsamt inte alltid någon hakade på samt ligga på rulle och spara på krafter. Sista 4 milen blev mycket solokörning minns jag, bitvis mycket trafik på vägen och många andra cykliser att passera. 2 mil innan mål, hände det man inte vill ska ske… Punktering på bakhjulet, hoppades först på en enklare pyspunka. Pumpade däcket, men det höll inte länge så det var bara att stanna och byta slang. Kom inte riktigt in i rytmen efter slangbytet och slog av lite på tempot. Ja sista biten var ju bara att trmpa på, målet fanns ju där framme 🙂
Tillbaka i mål, efter 10 timmar 20 minuter 🙂
Lite mat efter loppet

En engelsman erbjöd sig att ta et foto, firar med lite mat och en lättöl.

Diplom och medalj fick man efter att ha tagit sig runt sjön 🙂 Nöjd med min prestation, nu gäller det att sätt nya mål 🙂 Mer om detta snart kanske… Får väl se hur jag känner mig imorgon 😉 Mina tider nedan:
Plats Tid Resultat
Start 02:42
Gränna 05:03 02:21
Bankeryd 06:40 03:58
Hjo 08:26 05:44
Aspa 10:50 08:08
Medevi 11:56 09:14
Mål 13:02 10:20

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.