TKH

Bloggen om min träning

Träning

Cyclocross med landsvägsdäck

Testade något nytt idag, skiftade hjul på crossen till ett hjulpar med Continental GP 4000S däck på. Ville testa hur pass detta funka samt ta en funderar på om man kanske ska ta med två hjulpar när man åker på semestern. Tänkte att jag ska ha crossen med mig på semestern och kanske ett extra hjulpar då om man vill rulla lite bättre på asfalt. I och för sig funkar ju mina Racing Ralph crossdäck bra på asfalt också, så kanske inte värt besväret. Ska fundera på saken. Hur som helst funkade det ju utmärkt bra med hjulparet även på crossen, det jobbigaste är ju byte av hjulparen och då framförallt cantilever-bromsarna som är jobbiga att handskas med. Eller så kanske det är jag som inte fått in tekniken för att hantera dem, men när det är luft i däcken måste man ju lossa vajern vid bromsarna. Att lossa brukar inte vara något problem, men sedan att få vajern på plats igen… Lyckas sällan få vajern på plats utan att ta till verktyg och sen att centrera bromsarna…

Landsvägsdäck på…

…kanske lite bättre rull. 29km/h i snitt på 5 mil (exklusive fotopauser), blåsigt väder och gjorde inget större försök att köra fort för den delen heller.

Närbild på släta däck (GP 4000S) och mina RS80 C24 hjul

Rundan bjöd som sagt på en del blåst, men även en hel del sol 🙂

Nu rundas helgen av med lite fotboll, sista kvartsfinalen, imorgon är det dags för jobb igen

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.