TKH

Bloggen om min träning

Träning

En fin dag i fjällen

Solen sken idag när man vaknade i fjällen, laddade med frukost och kikade på kartan. Bestämde mig för en tur till Ljungdalen, en tur på cirka 82 km längs med grusväg genom ett fjällandskap. Turen började med att rulla nedför asfaltsväg från boendet, efter 1,5 km var det dags att svänga av på grusväg och sedan började klättringen. En hel del backar med några som hade en lutning på 10-12%, ibland gick det nedför också. Strax innan högsta punkt på turen, Flatruet 975 m.ö.h., var det en 5-6 km lång uppförsbacke mestadels spikrak väg. Uppe på Flatruet hade jag en egen hejarklack också, några som satt i solen utanför sin husbil ropade glada heja-rop. Fortsatta sedan nedför mot Ljungdalen, i Ljungdalen blev det ett kort stopp med en Cola och Kexchoklad. Därefter var det dags att vända tillbaka och börja klättra upp mot Flatruet igen, där det var et kort stopp för foton igen. Klättringarna gick lite trögt i början efter stoppet i Ljungdalen men efter ett tag vaknade benen till igen. Lite fler moln hade dragit ihop sig men tempraturen höll sig vid 14-15 grader och några gånger va den upp i runt 20 grader när solen tittade fram. Efter Flatruet blev molnen mörkare och mot slutet av turen kom några droppar regn men det var så lite så att vägen inte ens blev blöt. Vid den sista uppförbacken tillbaka till boendet kändes benen rätt stumma, tur att det inte var mer än 6-7% lutning och ganska kort backe. 1294 meter fick man klättra enligt GPS:en.

Lämnar boendet för en tripp på grusväg genom fjällen.

Strax började klättringen.

Men det var det värt när fjällandskape började skymta.

Vägen fortsatte uppåt.

Jahapp mer uppförsbacke… och det var det även bakom sista krönet.

Uppe på Flatruet, 975 m.ö.h.

Fortsätter mot Ljungdalen.

Trevliga vyer.

Kort paus i Ljungdalen.

Börjar klättringen tillbaka till Flatruet.

Uppe igen på Flatruet.

Vy från Flatruet.

Vy från Flatruet.

Dags att rulla ner mot Funäsdalen.

Sista nedförsbacken.

Höjdprofilen för rundan.
Distance: 82.25 km
Duration: 4h:08m:12s
Avg Speed: 19.9 km/h
Max Speed: 49.0 km/h
Calories: 2186 kcal
Elevation: 1294 m ↑ / 1315 m ↓
Heart Rate: 137 / 173
Cadence: 81 rpm

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.