TKH

Bloggen om min träning

Träning

Lämnar Funäsdalen

Efter ett par dagar uppe i fjällen har det blivit dags att lämna Funäsdalen, kanske dags att åka hem en sväng. Har ju vart på ”resande fot” i två veckor nu, först nere i södra Sverige sedan stugan och nu de seanste dagarna här i Funäsdalen. En liten summering från dagarna här uppe.

Vädret kunde ha varit bättre, jag har i och för sig haft ganska mycket tur med det. I onsdags när jag kom hit var det okej väder med en del sol, torsdagen bjöd ju på fint väder medan jag var ute och cyklade sen kom det i och för sig en skur under eftermiddagen men kvällen bra. Fredagen regnade  bort men då hade jag iallafall en vilodag från cyklingen, klarnade upp en del mot kvällen. Hade varit trevligt att spendera dagen med en klättring upp till toppstugan, kanske provat på Via Ferrata leden, men vädret satte stopp för det – man är ju lite av en solskens människa… Sen under lördagen var det ju bra väder också, några enstaka regndroppar bara under dagen och kvällen men en hel del sol också. Vad som saknades dock var värmen, hade inte skadat med lite varmare väder. Även om det är fjällen så kan det väl vara mer än 10-12 grader på dagarna.

För övrigt har det varit väldigt lugnt här, en del folk ute på dagarna i byn men på kvällarna har det varit ganska öde. Trevligt och modernt boende har det även varit på Skilodge.

En hel del fina XC-leder ser det ut att finnas här också, nu har jag inte utforskat dem eftersom jag bara hade crossen med mig, men lite små glimtar har man ju sett av dem nä man cyklat förbi. Kan tänka mig att det vore fint att cykla uppe mot Flatruet längs någon led en solig dag. Det har hur som helst lämnat ett litet sug efter en ny mtb, har ju i och för sig redan en hardtail men den får nog funka som vintercykel och för enklare grusväg. Tung ram och komponenterna är inget att ropa hej för men å andra sidan utan den hade jag nog inte varit igång med cykling alls…

Frågan är ju om man ska skaffa sig en mtb vad man ska skaffa sig – en HT eller FS, 26″ eller 29″ eller kanske 650b? Är ju inte ute efter att köra något vidare tekniskt utan enklare stigar… Så en XC-hoj är väl vad som är aktuellt i sådana fall. Men men tiden får väl visa om det blir någon sådan.

Dags att lämna Funäsdalen.

Dubbarna i mitten raden på mina (bak däcket) Schwalbe Racing Ralph har nöts en del, har nog fegat för mycket och bromsat för hårt 😉 Eller kanske nöt för mycket asfalt med min cross… Hur som helst så borde det ligga ett par Continental CycloCross Race däck på posten hemma och vänta på mig. En annan anledning att åka hem är ju lite cykelservice tror det kan vara läge för en ordentlig tvätt och putsning av crossen. Racern som är hemma kan nog behöva rastas den med 🙂 Men först en sväng till stugan, är ju på vägen hem.

Bakdäcket…

…framdäcket har klarat sig bättre.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.