TKH

Bloggen om min träning

Träning

Variation i träningen

Idag blev det till att prova ut lite core/styrke-övningar att komplettera och variera träningen med. Tog tag i dessa hemma så då får man ta vad man hittar i garderoben typ… Ett gammalt hantelset som inte använts på flera år om ens någonsin, gymboll, pall, strykbräda, köksstol, etc..

Lite av de övningar som prövades:

  • Plankan
  • Plankan med benlyft
  • Ryggplankan
  • Rygglyft
  • Hantelrodd
  • Hantelrodd stående
  • Axelpress med hantlar
  • Samt lite övningar med gymboll

Eftersom man inte har all möjlig gymutrustning hemma får man vara lite uppfinningsrik med hjälp av vad man hittar hemma. För hantelrodd t.ex. fick två pallar och strykbräda funka som bänk, samt för axelpressen funkade en köksstol alldeles utmärkt.

Några av core-övningarna ska jag försöka lägga in som komplement till kortare cykelpass nu efter semestern, 10-15 minuter med övningar efter ett 4-5 mils pass (vad man hinner med efter jobbet). Sen fram mot höst/vinter får det nog bli att knatta ner till gymmet ibland också (ska iallafall försöka med detta, gick ju inte så bra förra hösten… inte så kul att träna på gym).

Ett gammalt hantelset fanns undangömt i garderoben hemma. Även en curlstång finns i gömmorna, men den kom inte till användning idag.

Likaså en gymboll som köptes in för någon månad sedan men som inte kommit till användning än.
För övrigt så har dagen bestått av en del OS, men passade även på att åka iväg och tvätta bilen. Lite renare blev den iallafall, inte helt lätt att få bort alla insekter. Typiskt nog så fick väl bilen vara ren sisådär 2 minuter, lagom till att jag rullade ut från tvätthallen så började det regna lite lätt…
Lite renare blev bilen iallafall.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.