TKH

Bloggen om min träning

Träning

Sista semesterdagen

Semestern börjar lida mot sitt slut denna gång, en helg kvar innan det är dags att ta tag i jobb. Men trots en del regn så har det ju varit en bra semester. Denna sista semesterdag har spenderats som en semesterdag, har typ inte gjort något, det vill säga en riktig vilodag. Kroppen och benen har kännts pigga idag hoppas de gör det imorron också, prognosen lovar ju en hel del sol på förmidagen så hoppas på ett timmars cykling.

Något att se framemot med att jobbet börjar är att få igång en rytm i vardagen igen, lite funderingar på upplägg för träning de kommande veckorna är:

  • 2-3 pass på vardagar på cirka 4-5 mil försöka lägga in någon form av intervaller i något av passen, samt lite core-övningar efter något av passen.
  • 1-2 lite längre pass på helgerna någonstans mellan 8 och 12 mil kanske beroende på väder, vid och hur man känner sig.

Vädret kommer att få styra lite grann, lite av en solskenscyklist kan man väl kosta på sig att vara 😉 Lite längre fram under hösten när tråkigt väder börjar visa sig ute samt när det börjar bli för mörkt utomhus (utan lampa) efter jobbet kommer de passen att få bytas ut mot pass på trainer (då ska även www.trainerroad.com testas) samt förhoppningsvis något pass på gymmet. Hoppas även vid bra väder på helger att man kommer kunna ta något cykelpass utomhus. Man får väl se hur vintern blir detta år, vintercykling kan ju vara riktigt trevligt när solen skiner och det inte är allt för kallt. Blir det en del snö så finns ju även skidorna att plocka fram.

För trainer-säsongen har jag även börjat fundera lite på om man inte skulle skaffa sig en wattmätare, tråkigt bara att de kostar så mycket. Power2max verkar ju vara den som är mest aktuell i så fall baserat på pris och behov. Behovet är ju egentligen inte så stort… Det är så mycket man vill ha 😉 Ett byte av mtb vore trevligt också, eller byte och byte den jag har nu får ju bli vintercykel.

Sen är det ju det där med målsättningar för att ge träningen en liten extra motivation, det här året var ju den stora målssätningen att ta sig runt Vättern vilket även klarades av. Har inte bestämt mig om det blir någon ny runda nästa år, men än finns det ju tid att fundera anmälan öppnar ju först 1:a oktober. Men ska man åka så gäller det ju att ha bestämt sig tills dess, platserna går ju åt snabbt. Däremot en fundering på att cykla Siljan runt nästa år, samt förmodligen något annat motionslopp också. Kanske till och blir något till motionslopp här i närheten under hösten.

En av dagens få aktiviteter.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.