TKH

Bloggen om min träning

Träning

Racer distanspass

Det är ju helg, därmed stod distanspass på schemat. Man måste ju ta de tillfällen i akt då man har möjlighet till längre pass. Vardagar så hinner man ju inte med speciellt långa pass efter jobbet, samt nu när vi är på väg mot den mörkare årstiden så lär det utomhuspassen på kvällarna bytas ut mot inomhuspass istället.

Men idag vart det ett distanspass på racer, 11 mil slutade rundan på. Lite berg- och dalbana i dagens pass, började med att kroppen kändes lite seg när man rullade iväg. Tog dock inte så långt innan den vaknade till, så efter ett par kilometer hade man bra flyt i cyklingen. Gamla Uppsalavägen, som var ovanligt trafikerad en lördagmorgon, mot Sävja för att sedan svänga av och fortsätta mot Östuna. Fortsatte därefter mot Skepptuna och små lantliga vägar, vid 12 tiden började det blåsa lite mer och det började kännas trögt i kroppen igen varpå tempot sjönk en aning.

Stadig energitillförsel under passet High5 gel & PowerBar energibar, samt High5 Zero i flaskorna. Så energi borde inte vart något problem idag. Märkt även att jag ibland blir rätt törstig efter 8-9 mil även om jag dricker med jämna mellanrum under hela passet.

Körde passet med linser vilket funkade bra, inget besvär av dem heller under lite längre pass. Tar dock fortfarande en del tid att peta i dem i ögonen, men ja man kanske inte ska begära så mycket av sig själv efter ett par dagar 😉 Går hursomhelst lite snabbare och lättare för var gång känns det som.

Vänt tillbaka vid Uppsala…

…och rullar mot Östuna.

En sväng på små lantliga vägar.

Dagens runda.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.