TKH

Bloggen om min träning

Träning

#1, Training and racing with a power meter 2nd ed

Har nu läst igenom kapitel ett och två av ”Training and racing with a power meter 2nd ed” för att lära mig mer om wattmätare och träning med wattmätare. Suget finns där att skaffa en men frågan är om jag egentligen behöver en… Känner jag mig själv rätt skaffar jag nog mig en oavsett om jag behöver en eller inte.

Intrycket av boken hittills:

  • Kapitel 1 – Onödigt långt kapitel med massa ”sälj snack” om varför det är så fantastiskt med en wattmätare, utan att säga något konkret egentligen. Ska inte säga att det var en massa ”jumbo mumbo” men tycker kort och gott att kapitlet hade kunnat kortats ner rejält och att fördelarna enkelt hade kunnat summerats i en punktlista eller liknande. Gav väl även lite bakgrund till wattmätare och träning med dem.
  • Kapitel 2: lite mer intressant än kapitel 2. En genomgång av olika wattmätare, för- och nackdelar med dessa samt hur de fungerar. Även genomgång av cykeldatorer som kan ta emot informationen samt mjukvara för att i efterhand analysera informationen. Som alltid så blir ju teknisk information om prylar ”gammal” så fort det skrivs. Visst det mesta är ju aktuellt än men finns ju en del luckor också nya prylar/alternativ som dykt upp som inte beskrivs. Nåja detta är ju inte heller det viktigaste kapitelet eller informationen som jag är intresserad av.

Det intressant börjar väl egentligen med de kvarstående kapitlen med start i kapitel 3, Power-based Training: Where to Begin?

”Dito” appen som jag använder på min första generationens iPad funkar rätt ok, ger ju en ok läsupplevelse men själva appen känns rätt buggig.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.