TKH

Bloggen om min träning

Träning

Smygpremiär på trainersäsongen

Jahapp då var det dags… Men faktum var att det var rätt kul idag att trampa på trainern, testade ju trainerroad för första gången. Betydligt roligare med trainer när man har något att sträva efter, istället för att bara fritt trampa på.

Valde ett 45 minuters pass som bestod av uppvärmning följt av 4×4 minuters intervaller. Eftersom jag inte har kört något test än för att uppskatta FTP ännu, så körde jag med standard inställningarna det vill säga FTP satt till 200. Detta innebar att intervallerna skulle hållas på ~224 watt samt vilan emellan intervallerna på 80 watt.

Lite trixande med att hitta rätt belastning (växel och bromsverkan på trainern) och samtidigt ha en kadens man trivdes med. Men funka rätt hyffsat efter ett tag.

 
Låg en bit över målet under vilan, samt intervallerna gick bra. Får köra ett par gånger till samt test för att estimera FTP så man får en bra belastning, det fanns mer att ge.

 
Kul med instruktionerna och peppande medelanden.

 
Då kör vi en intervall till. Måste nog skaffa en bluray spelare till datorn så man har något annat i bakgrunden än svtplay eller dylikt. Kanske räcker med musik, brydde mig ju faktiskt inte speciellt mycket om vad som visades på svtplay vid närmare eftertanke.
 
 


Första intrycket av www.trainerroad.com är övervägande positiv, känns som detta kommer ge mycket till trainer-säsongen att köra lite mer strukturerat.

För övrigt känns det som om jag är tillbaka till stenåldern, då mitt fasta bredband inte funkar, har fått ta till backupen som består av mobilt bredband.

4 Kommentarer

 1. Kan tipsa om att köra Trainer Road i kombination med filmer från t.ex. The Sufferfest som det finns matchande färdiga workouts för i Trainer Road.
  Körde så förra vintern och tyckte det funkade riktigt bra för motivationen.

  Nytt för i år blir som sagt wattmätare i stället för Virtual Power 🙂

 2. Hej Kim! vilken härlig blogg, är sugen på en P2Max själv.
  vi får ta en runda snart, blir nog en pannlampstur nån kväll nästa vecka, häng me!
  Mvh Ricke SMACK

 3. Sett på bland annat happymtb att Sufferfest är populär i kombination med trainerroad. Men kan nog vara läge att titta närmare på det. Har man något på tv eller film är det ju inte så att man följer det speciellt noggrant under ett pass, men känns ju bättre än att stirra in i en tom vägg.

 4. Tack. Ja Power2Max-mätarna får man ju ändå anse som prisvärda om man ska ha wattmätare. Velade en del själv men slog till i slutet, framförallt för att få mer ut av trainerpass.

  Cyclocrossen står redo med dubbla lampor 🙂 Är ju inte så långt med ljus kvar på kvällarna längre när man kommer hem från jobbet vid 18 tiden.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.