TKH

Bloggen om min träning

Träning

Vilodag och uppgradering av infrastruktur

Idag har det varit vila från träning, började dagen med en ovanligt lång sovmorgon till och med – gick upp strax efter 9. Dagen har bara sprungit iväg, känns inte som man har hunnit åstadkomma några större under idag. Handlat lite mat samt köpt en ny router, det blev en Asus RT-AC66U. Valet på den föll på möjligheten att ha en dubbla WAN anslutningar samt att den har snabbt trådlöst på 5GHz bandet. Trådlöst nätverk på min gamla router vara katastrofalt långsam, men i den här är det bra  fart 🙂 Dubbla WAN-anslutningar kommer väl till pass just nu också, mitt fasta bredband från bredbandbolaget ligger nere av någon anledning just nu och felsökning pågår. Dock lär det inte hittas några fel under helgen eftersom det är just helg, kundtjänst kunde ju inte lösa problemet och var tvungna att skicka det vidare till systemteknikerna… Så nu nyttjas ”backup-länken” över 3G istället.

En nackdel mer routern var dess firmware dock, känns inte helt stabil. I en lite äldre version av den officiella firmwaren fick jag igång 3G-modemet men den kopplades ner med jämna mellanrum, i den senaste versionen av firmware från Asus fick jag inte alls igång 3G-modemet. Provat med två olika 3G-modem varav ett hittas av routern det andra hittas inte ens, men av någon anledning så funkar inte scriptet som ska koppla upp.

Så just nu har jag gått över till en ”custom” firmware – asuswrt-merlin. Liknar original firmware men innehåller en del buggfixar och annat smått och gått i form av finneser som inte finns i originalet. Än så länge verkar den funka bättre också =)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.