TKH

Bloggen om min träning

Träning

Ett första test… 30s, 2min & 5min

Körde ett trainerroad pass idag –  30 sek, 2 min & 5 min effekttest. Då jag inte har försökt estimera min FTP än och standardvärdet är 200 i trainerroad, vilket ibland känts lite i underkant på de få pass som jag kört än med trainerroad och effektmätare, skruvade jag upp skalan till 115%.

Pulsbandet krånglade även lite idag under uppvärmningen, trots att det var ett annat pulsband, denna gång den som följde med min Forerunner 305. Men efter nån minut kom den igång. Uppvärmningen var inga konstigheter.

Första en minutaren började jag lite väl hårt, gick sedan ned till att hålla målet på intervallen. Sedan var det dags för lite vila innan en 5-minuters intervall. Samma misstag även här 🙁 Började för hårt så blev ett kraftigt dropp efter halva intervallen… Denna intervall som jag är minst nöjd med ikväll, något att jobba med helt enkelt…

Därefter följdes passet av två korta 30-sekunders intervaller, var jag lyckades hålla över 500 watt på den första och strax under 500 watt på den andra.

Till slut blev det 2st intervaller om 2-miuter, började få in lite känsla på vad man klarar av. Behöver nog köra nån repris vid tillfälle, nu när man har ett litet humm om hur man ska disponera sina krafter. Samt 8 min & 20 min test för att estimera FTP bör man ju ta tag i också…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.