TKH

Bloggen om min träning

Träning

Ett första estimat på FTP…

Kanske inte den bästa dagen att estimera FTP, dagen efter första gången på gymmet på länge. Men kroppen klarade sig rätt bra från gårdagen faktiskt, lite träningsvärk i vaderna men annars inga större känningar. 

Som sagt hittills kört trainerroad på standardinställningen på 200 i FTP. Idag körde jag 8-minuters test för att estimera FTP. Först uppvärmning sedan en intervall på 8 minuter, 10 minuter vila innan det var dags för nästa 8-minuters intervall.

Utan att egentligen veta vad man gav sig in i och vad man  skulle klara av skruvade jag upp skalan lite så att 8-minuters intervallerna hamnade på 250 watt. Har ju egentligen inte pressat mig tidigare i någon större utsträckning för att se var gränserna går, utan man har ju mest spenderat tid i sin komfortzon.

Sedan var det bara att värma upp och göra sig redo för de första 8-minuterna. 8-minuter gick förvånansvärt fort idag, hittade en bra rytm ganska snabbt. Lite kramp känning i vaderna i vilan mellan intervallerna, kanske berodde på träningen va vaderna igår.

Gjorde en liten justering till andra 8-miuters intervallen, lättare belastning på magnetbromsen och högre växel istället. Jag hade som mål att hålla lite högre kadens i andra intervallen, men ser i efterhand att jag hade lägre kadens än i första men några watt högre i snitt ändå.

Runt 270 watt landade intervallerna på, trainerroad estimerade 245 watt i FTP utifrån det. Lite fler tester och försök för att hitta rätt nivåer, kanske hade gått att trycka på lite mer…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.