Kanske inte den bästa dagen att estimera FTP, dagen efter första gången på gymmet på länge. Men kroppen klarade sig rätt bra från gårdagen faktiskt, lite träningsvärk i vaderna men annars inga större känningar. 

Som sagt hittills kört trainerroad på standardinställningen på 200 i FTP. Idag körde jag 8-minuters test för att estimera FTP. Först uppvärmning sedan en intervall på 8 minuter, 10 minuter vila innan det var dags för nästa 8-minuters intervall.

Utan att egentligen veta vad man gav sig in i och vad man  skulle klara av skruvade jag upp skalan lite så att 8-minuters intervallerna hamnade på 250 watt. Har ju egentligen inte pressat mig tidigare i någon större utsträckning för att se var gränserna går, utan man har ju mest spenderat tid i sin komfortzon.

Sedan var det bara att värma upp och göra sig redo för de första 8-minuterna. 8-minuter gick förvånansvärt fort idag, hittade en bra rytm ganska snabbt. Lite kramp känning i vaderna i vilan mellan intervallerna, kanske berodde på träningen va vaderna igår.

Gjorde en liten justering till andra 8-miuters intervallen, lättare belastning på magnetbromsen och högre växel istället. Jag hade som mål att hålla lite högre kadens i andra intervallen, men ser i efterhand att jag hade lägre kadens än i första men några watt högre i snitt ändå.

Runt 270 watt landade intervallerna på, trainerroad estimerade 245 watt i FTP utifrån det. Lite fler tester och försök för att hitta rätt nivåer, kanske hade gått att trycka på lite mer…