TKH

Bloggen om min träning

Träning

Dagens dubbel på trainer

Sol idag utomhus men blev ändå trainer-pass idag, kanske fel beslut så här i efterhand kanske borde tagit mig ut på mtb istället. Nåja fick ju lite frisk luft mitt på dagen när man var ute lite.

Hur som helst det blev två pass på trainer en på förmiddagen och en nu på kvällen. Dagens första pass bestod av korta intervaller i en blandning. Efter uppvärmning började det med 2 x 6 ½ minut pyramider, det vill säga intervaller som varierade i längd alla över FTP i olika grad med kort vila emellan. Därefter ett par minuter vila innan det var dags för 6 x 15 sekunders intervaller med hög kadens, kom väl upp någonstans runt 115-120 varv i minuten, mer än så och man började studsa på sadeln. Återigen ett par minuters vila och sedan följde 4 x 1 minuts VO2Max intervaller innan nedkylning. Bra pass och benen kändes helt okej.

Dagens andra pass blev lite av ett återhämtningspass, 60 minuter som kördes på mellan 50% och 80% av FTP. Återigen lite problem med datorn bara, passet under förmiddagen sparades inte ordentligt och under kvällens pass tappades ANT+ stickan bort ett par gånger igen. Ska ta och installera om hela burken tror jag, upptäckte att jag hade en gammal beta version av trainerroad vilken uppgraderas till senaste betan innan kvällens pass. Hjälpte så pass mycket att det gick att spara passet, men problemet med ANT+ stickan återstår.

2 Kommentarer

  1. Fler som intevallat sig igenom en fredag! bra jobbat:)
    Tack för ett riktigt bra intervalltips, jag körde det du tipsade om, backintervaller, sög bra i mina ben! Nu körde jag iof bara två gånger 10 min men ändå.

  2. Tack, bra jobbat själv också. Blir rätt mycket trainer för min del så här års, är nog dags att köra ett "back-pass" nån dag igen 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.