TKH

Bloggen om min träning

Träning

5 av 50 pass avklarade: Flås-intervaller idag

Gick med i Facebook gruppen 50 cykelpass på 100 dagar för ett par dagar sedan, startad av Mikael Karlsson. Precis som det låter så ska man helt enkelt cykla 50 pass inom loppet av 100 dagar med start från 1:a januari. Lite extra motivation att hålla igång cyklingen så här års, för egen del kommer det till stor del bli trainer-pass. Är lite för dålig på att komma ut när vädret inte är på topp, lite av solskenscyklist. Nu missade jag ju solen igår, då borde man verkligen passat på. Hur som helst är det inspirerande att se hur andra tar sig ut 🙂

Idag blev det årets första flåspass på trainer, fast flåsade lite mindre än väntat… Kanske inte tog i tillräckligt mycket? Det som stod på schemat var ett pass på 3 x 12 minuter bestående av 30 sekunder hårt arbeter, 30 sekunder vila, 30 sekunder hårt arbete… Ja ni förstår och så höll man på i 12 minuter och allt som allt upprepades det 3 gånger.

Målet för det hårda arbetet var 319 Watt men samtliga intervaller kördes över det målet. Pendlade mellan 364 Watt och 323 Watt på intervallerna utom i den sista då jag tog i extra så den slutade på 452 Watt.

 
Då var det dags igen…

 
…och vad som väntar…

 
Då kör vi, börjar bli lite varm efter första setet…

 
…går dock bättre än väntat. Trodde jag skulle va tröttare, har ju kört en del pass i veckan.

 

 
Så där ja, då var man ju klar 🙂
 
 
…och jag överlevde ju 🙂

 
Pulsen höll sig rätt bra under intervallerna, behövde ju inte flåsa lika mycket som väntat. Sista intervallen när man tog i lite extra så stack den ju iväg lite mer.
 
Framgång när det gäller tekniken också, installerade om träningsdatorn innan kvällens pass. Struntade i det trådlösa tangentbordet, för att minsta lite upptagna frekvenser, inte för att jag är säker på vilket frekvensband det gick på. Men i alla fall ett trådbundet tangentbord fick det bli, samt kompletteras med min iPad som får rycka in som trådlöst tangentbord när det behövs 🙂
ANT+ stickan droppades inte en enda gång 🙂 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.