TKH

Bloggen om min träning

Träning

Effekttest 30s, 2min och 5min

Kall dag idag -20,5 grader när man gick hemifrån imorse för att jobba, lite varmare när man kom hem från jobbet -15. Av dagsljuset hann man se några små skymtar på morgonen och på lunchen, mörkt när man kom hem igen. Kallt och mörker lockar ju inte direkt till utomhusaktiviteter så ett pass på trainern fick det bli.

60 minuter med effekttest var dagens pass, specifikt skulle det testas vad man klarar av under intervallerna 30 sekunder, 2 minuter samt 5 minuter.

Passet började med 20 minuter uppvärmning sedan 5 minuter så hårt man orkar, följt av vila sedan 2 x 30 sekunder så hårt man orkar med ordentligt med vila emellan för att till slut köra så hårt man orkar 2 x 2 minuter med vila emellan.

Slog nytt personbästa redan under uppvärminingen på 1 minut, 458 watt. Slog sedan till med tre till personbästa:

  • 5 min, 303 watt
  • 30 sek, 566 watt
  • 20 sek, 592 watt

En bra dag går det nog att klämma ut lite till, behöver lära mig lite mer om mina gränser och vad jag klarar. Speciellt under uppvärmingen under 1 minuts intervallen där man skulle ta i tog jag i lite väl mycket till en början så blev ett rejält dropp mot slutet av intervallen.

Sen är det ju bra att köra lite tester regelbundet så man ser sin utveckling.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.