TKH

Bloggen om min träning

Träning

2 mil klassiskt med nya skidor

Var ju bara tvungen att ge mig ut i skidspåren idag för att testa de nya klassiska skidorna som köptes in igår. Stod och vallade dem sent igår kväll för att de skulle vara redo för morgonen, för fästet valde jag Swix tejp. Ruggade dock inte upp fästzonen än utan ville verifiera spann först, ledde till att tejpen inte satt helt bra. Framför allt lossnade den på höger skida så vart lite bakhalt mot slutet av rundan, men spannet verkar vara bra för mig.

Lite snabbare blev jag också, största skillnaden dock vilken åkglädje. Vet inte vad det är som gör det egentligen med kändes betydligt roligare att åka med dessa Madshus Nanosonic skidor än mina gamla klassiska skidor. Märks väl en i med att skidan är lättare samt bättre glid.

Valde att testa spåren vid Arlandastad golfbana idag, fördel att det ligger nära. Dock så var spåret ingen höjdare idag, grund och sladdrig av många som åkt samt nästan obefintliga spår på sina ställen. Tråkigt att spåret även korsar en del plogade vägar. Skulle behövas mer snö och omdraget spår. Själva slingan däremot var trevlig, lite små kuperingar som man kan hitta på en golfbana annars flackt. En annan nackdel är att golfbanan är omringad av vägar så det är ju inte direkt fridfullt…

2 mil fick jag ihop, 3 varv på den långa slingan och ett par varv på korta slingan i slutet för att komma upp i 2 mil.

 
Dags att åka

 
Åkglädje 🙂
 
 
Rätt trevlig slinga men sladdriga spår

 
Grått väder men behaglig temperatur med ett par minus.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.