TKH

Bloggen om min träning

Träning

VO2 Max Pass

Det blev ett klassiskt 4 x 4 minuters VO2 Max pass idag. Jag har ju som målsättning i år att tävla mot mig själv och ett av dem målen är att klara 4 x 4 minuter på en viss effekt. Har inte bestämt effekten ännu men dagens pass får funka lite som en referens. Snittwatten sett över alla 4 intervaller slutade på lite över 300 watt, så det är det som ska slås innan året är slut.

Efter 9 timmar sömn, kändes som det behövdes, så kändes gårdagens 90 minuter lite mer än planerat. Det vart ju lite högre belastning än aktiv vila. Men dagens intervaller kändes rätt bra i alla fall, framför allt de tre första. På den sista var jag tvungen att slå av lite på effekten efter halva intervallen. Var ju dock inte så att intervallerna gick lätt som än plätt, fick ju ta i en del och det märktes väl framför allt på pulsen som toppade på 178 slag i slutet av någon intervall.

Fördelningen på intervallerna blev:

  • 303 watt
  • 307 watt
  • 304 watt
  • 293 watt

Nöjd med resultatet och passet, en bra dag borde det finnas lite mer att ta ut. Utvilad och frisk och om man har det lilla extra med sig i mentalt att orka pressa sig själv 😉

 
 
Majoriteten i VO2 Max pulszonen vilket var målet, nu vet jag inte hur pass väl zonerna stämmer för mig. Har ju inte ägnat speciellt mycket tid på att anpassa dem.
 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.