TKH

Bloggen om min träning

Träning

Vilken dag :)

Äntligen, solsken idag =) Eller ja om man nu ska vara petig så sken solen lite igår eftermiddag redan. Men har ju varit så grått och tråkigt så lång tid nu så det var på tiden att solen sken hela dagen 🙂

Den här dagen kan summeras med en sak – skidor 🙂 Vaknade tidigt idag igen strax innan 7, hade ställt klockan på 7.30 för att inte sova bort dagen men den hann inte ringa. Åt frukost och funderade på vad man skulle hitta på, kom fram till att det fick bli skidor – klassiskt ute på Vaxmyra ängar.

Det var glest i spåren på Vaxmyra ängar idag, sportlovstider och vasaloppstider. Väldigt många bilar på väg norrut på E4:an både idag och igår med en takbox eller skidfodral uppe på taket. Det blev tre varv ute på ängarna och fick ihop drygt 2 mil med ganska bra flyt. Fästet helt okej glidet kunde vart lite bättre men det kan det väl alltid.

 
Efter skidpasset vart det att ladda med energi i form av lunch, sedan ut för att fynda lite på vinterrean. Nu ska skidmaterialet vara komplett 🙂 Nu ska det väl endast behövas förbrukningsvara i form av valla och sådant. Hittade ett par Madshus Nano CLC pjäxor till bra pris, samt ett par nya stavar i form av Swix CT2 Team.
 
Väl hemma igen fylla på med mer energi och kunde ju inte hålla mig från att ge mig ut på dagens andra pass. Hade ju egentligen tänkt köra ett återhämtningspass på trainern men solen sken så utomhusträning lockade mer. Iväg till Arlandastad golfbana där det vart 2 varv och drygt 11km  i kvällssolen. Fotosessionerna funkade inte så bra under rundan, tappade kameran två gånger i snön… Men bilder vart det i alla fall 🙂
 

 

 
 
Skidsäsongen börjar nog lida mot sitt slut, ett par till pass hoppas jag att det blir innan det är dags att lägga skidorna på hyllan för denna vintern och gå över till cyklingen fullt ut. Har ju blivit en vecka återigen utan gympass men gymmet lockar helt enkelt inte lika mycket som utomhusträning samt det är oftast så mycket folk på kvällarna där så man får anpassa träningen ibland efter vad som är ledigt i form av maskiner/vikter… Men för denna vecka litar jag på att jag fått bra helkroppsträning av skidåkningen istället. Ska även försöka ägna mig åt lite materialvård när det gäller skidorna innan nästa pass, dags att valla om.
 
 
Börjar bli ett par skidor att ta hand om… Vad hände egentligen köpte ett par förra vintern för att testa på skidåkning och nu har man tre par… Ja som med cyklingen fastnade jag även för skidåkning.

 
Byt ut min aluminiumstavar som jag använt till den klassiska åkningen. Så nu har man bra stavar både för klassiskt och skate 🙂

 
Det samma gäller pjäxor 🙂
 
 

 Kanske dags för ett kortare motionslopp nästa vinter? Tål att tänkas på om det blir en bra vinter med snö så man får den träning man behöver.
 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.