TKH

Bloggen om min träning

Träning

2h 45min vinterdistans på cross

Då det varma vädret under veckan har tärt på snötäcket fick skidorna stanna på hyllan denna helg. Plockade istället fram crosshjulen som har dubbdäck monterade, monterade kassett på bakhjulet och packade upp crossen ur cykelväskan. På med hjulen, justera bromsar, pumpa däcken och på med lite olja på kedjan.

Termometern visade någon minusgrad och det var molnigt men uppehåll ute. På med ett par lager kläder och sedan var det dags att ge sig av. Isigt på gårdsplan och parkeringen men väl ute på vägarna såg det bra ut. Till stor del barmark men fanns en del partier med is också.

Passet började bra och hade bitvis bra tempo men efter ett tag så började vinden göra sig påmind och bromsade effektivt upp tempot. Men det var i alla fall inte kallt och jag njöt av att cykla ute och få frisk luft. 1h 30 min in i passet började det snöa men humöret var på topp och fortsatte njuta av cyklingen. Efter 20 minuter i snöfallet var det dags att göra en 180 graders sväng tillbaka, då fick pannbenet börja jobba hårt. Piskande vind och snö i ansiktet 🙂 Bra träning både styrkemässigt och mentalt, tungt var det.

Bitvis på vägen hem kändes det som att stå och cykla mot en vägg, men som tur var kom man framåt 😉 Lagom till att man rullade in på gårdsplanen efter 2h 45min så slutade snön falla. Blev ingen raketfart i detta väder men 64 km skrapades ihop.

 

2 Kommentarer

  1. Anonym

    Gott mos! Vägarna norr om stan ser ju hyfsade ut!

    //Bruce, happy

  2. Japp, nu höll jag mig visserligen till landsvägarna. Några kortare partier där det fortfarande var is. Grusvägarna vid sidan av däremot såg ut att vara snöiga/isiga

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.