TKH

Bloggen om min träning

Träning

Årets första kvartal

Vilodag idag, förutom en kortare kvällspromenad. Har tagit mig hem från stugan på förmiddagen, var lugnt i trafik då, inte så som det var torsdagkväll på väg upp till stugan när det tog 1 ½ timme att ta sig 3 mil efter Gävle… Passat på att fixa lite hemma – tvättat lite, gjort iordning skidorna för förvaring till nästa säsong (rengjort och lagt på ett lager glidvalla som skydd) samt städat lite.

Årets första kvartal har redan passerat, jämför man mot förra året så har jag några timmar färre på träningskontot än så länge. Däremot har det varit betydligt bättre kvalité på träningen i år, mindre promenader i år och mer skidåkning istället. Trainer-passen har även varit mer strukturerade och har kört betydligt mycket mer intervallträning än förra året.

Årets första vecka började riktigt bra med ledighet och mycket träning men sedan kom en retlig hosta som satte stopp för träning under en vecka samt en tripp till Finland. Efter detta kom jag aldrig tillbaka till rutinen med att gå på gym som jag hade innan jul, men å andra sidan gav skidåkningen helkroppsträning. Februari var en bra månad med trainerpass på kvällarna efter jobbet samt skidor på helgerna, något enstaka pass på mtb utomhus vart det också.
Mars började bra med trainerpass samt ett par pass utomhus med cross. Dock vart det en svacka i mitten av mars där det vart 3 vilodagar på raken vid två tillfällen, trött och kroppen kändes inte helt bra. Dock så vart andra halvan av mars bättre, nya personbästa på passen i trainerroad samt en bra avslutning på månaden i och med påsken – fantastiskt väder och skidåkning.

Träningstider för första kvartalet:

  • Januari – 29 ½ timmar
  • Februari – 28 timmar
  • Mars – 30 timmar

Skidorna läggs på hyllan denna säsong, har under den här vintern fått ihop strax över 35 mil åkning att jämföra med 5,5 mil förra säsongen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.