TKH

Bloggen om min träning

Träning

Blixtrande ben

Timmarna på ett dygn är begränsade och springer iväg alldeles för fort ibland, mycket som ska hinnas med. Ett träningspass fick det dock bli idag, cykeln ställdes i trainern igen under kvällen och ett pass plockades fram i trainerroad.

Styrka och uthållighet har jag ju tränat en del under vintern, en komponent som jag inte tränat så mycket på är snabbhet i benen. Jag har en tendens att falla tillbaka på lägre kadens så idag var det dags att träna på snabbheten i benen, det vill säga intervaller med hög kadens.

När man håller hög kadens gäller det ju att man inte börja hoppa runt på sadeln, utan man ska behålla kontrollen över sittpositionen. Återigen något jag behöver träna mer på, har nämnt det tidigare, har svårt att komma över 110 i kadens kan ses i nedan graf att de flesta intervallerna blev runt 110 i kadens även om jag verkligen försökte få benen att trampa snabbt. Sista intervallen lyckades jag få till snabba ben, lite högre belastning gav kontroll.

Dagens pass bestod av korta intervaller där effekten skulle komma från snabba ben (istället för högre belastning/växel).

 

 
5 s @ 741 watt
10 s @ 700 watt
Nya toppnoteringar i trainerroad

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.