TKH

Bloggen om min träning

Träning

Långa förningar runt Siljan & Orsasjön

Hemma igen efter en mycket trevlig helg i Mora. Åkte upp till Mora och Moraparken i fantastiskt väder efter jobbet i fredags. Fick möjligheten att köra med en grupp och bo i stuga, mycket bra arrangerat. Tack för sällskapet under rundan och under helgen.

Uppladdningen inför Siljan bestod av tre dagar vila i början av veckan och sedan ett lite hårdare träningspass på torsdagen som kändes riktigt bra. Fredag blev vilodag och resande.

Upp ganska tidigt på lördagmorgon och äta en stabil frukost och sedan var det bara att fundera på klädval. Molnigt ute men det var vart. Blev kortärmat, bra val så här i efterhand – varken för varmt eller kallt. Vädret var för övrigt väldigt behagligt att cykla i – molnigt som sagt men blåste knappt något. Det kom visserligen några droppar regn i Leksand, tror jag att det var, men knappt så att det märktes.

Själva loppet då, vi hade bestämt oss för att åka iväg till starten så vi skulle va där runt 7 och sedan kunna starta runt 15-20 över sju. Riktigt så blev det inte. Vi var i och för sig på Sollerön runt 7 men det var ju fullt med folk och en lång kö till starten. Vi kom väl iväg vid 07:43 på ett ungefär. Vi hade pratat om ett 29-30 km/h tempo eller så men det blev lite snabbare än så. Till en början körde vi ett led med korta förningar, men det var mycket cyklister ute och snart hade vi andra cyklister i ledet också.

Vet inte riktigt vart det började men var nog på någon lite smalare väg med en del omkörningar som jag började ta lite längre förningar och kände att benen var pigga. Slutade med att jag till stor del låg upp och drog. Vid ett tillfälle hade jag legat och dragit säkert en 10-15 km, när jag vek av för att fall tillbaka i ledet så passerade 2 från vår grupp sedan var det någon annan som hade klämt sig in i vårt led… Men han skulle minsann inte upp och hjälpa till med dragjobbet utan släppte av och lämna lucka. Nåja benen var pigga så täppte igen luckan och en minut senare eller så var jag uppe och tog en minst lika lång förning igen.

Pigga ben som sagt, vad jag borde ha tänkt mer på var att sänka tempot lite mer i uppförsbackarna gick på i rätt bra fart i vissa. Vår lilla klunga splittrades mot senare delen av loppet men alla verkade hitta bra klungor att köra med in till mål. För egen del blev det ganska hård körning med en till från gruppen 2 mil från Sollerön, vi låg växelvis och drog på i bra fart. Bästa 20 km sträckan var från Siljansnäs till Gesunda.
Med runt 5 kilometer kvar var jag tvungen att släppa lite dock, började ta emot i uppförsbackarna. Egentligen bara de 5 sista kilometrarna som kändes tunga under hela loppet, lite motvind (i princip första gången jag kände av vinden) över bron till Sollerön och sista backarna uppåt. Dock mycket nöjd med dagen med tanke på hur mycket jag låg och drog 🙂

Mycket trevligt lopp, men tycker att det var lite rörigt i start/mål området speciellt när man kom i mål. Mycket folk i rörelse och vägen man cyklade var ju inte dedikerad till cyklandet… Mycket cyklister som deltog också gjorde att det bitvis var trångt ute på banan. Flertal tillfällen som bilar hade svårt att passera och man hamnade bakom dem  vilket drog ner tempo ibland. Även trångt genom Rättvik med mycket bilar och cyklister, blev ett stopp vid en av rondellerna.

Officiell tid: 5h 9m 15s

Garmin: 5h 9m 23s
Tid i rörelse: 4h 53m 20s
Totalsnitt: 30,9 km/h
Rörelsesnitt: 32,6 km/h
Snitteffekt: 196 watt

 
Mycket folk vid starten

 
Depåstopp efter 7 mil, tuggade lite på en energibar och någon powershot, fick även en bulle levererad från depån.

 
Bra koll under loppet på att jag inte tog ut mig allt för mycket i förningarna. Höll mig till stor del under tröskeln på dessa.

 
Litet tapp mot slutet…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.