TKH

Bloggen om min träning

Träning

En blick tillbaka på beslut från förra året…

Under sensommaren/hösten förra året tog jag ett par beslut gällande min cykling, eftersom jag har vilodag kan det ju va lämpligt att reflektera lite. Då man inte har något träningspass att skriva om, iofs inte skrivit om gårdagens träning så kan väl nämna lite kort om den också. Var hemma sent under natten efter en svensexa så blev träning först under eftermiddagen, var inte sugen på något långt pass så blev en kombination av teknikträning och kortare intensiva avsnitt.

Men hur var det då med besluten som jag tog under förra året, 3 stycken var de.

Beslut #1: Sanningen ska fram…
Detta var nog det bästa beslutet av de tre, att skaffa en effektmätare till cykeln. Gav väldigt mycket framförallt under vinter halvåret och träningen inomhus på trainer. Till och med så att man ibland nu under sommarhalvåret längtar lite till trainern-passen, trodde jag aldrig 🙂
Varför kan man fråga sig, kul med siffror och den effektbaserade träningen ger så mycket tycker jag, varje pass får en tydlig mening. Utomhus har jag märkt att det är mycket svårare med alla faktorer som vind, backar, trafik, etc att få de riktigt fokuserade passen. Men det går ju att få mycket bra träning utomhus också.

Inför nästa trainer-säsong blir det att planera lite mer och fundera lite mer på vilken typ av pass man ska köra och när. Lite mer struktur och uppstyrning helt enkelt.

Beslut #2: Tillbaka till skogen…
Det andra beslutet handlade om att skaffa en ny mtb och cykla i skogen och visst blev det en ny mtb också. Hade ju funderingar på en heldämpad mtb men det blev en hardtail. Men så mycket tillbaka till skogen blev det dock inte, har under våren och fram tills nu kommit underfund med att jag trivs bättre på landsväg. Kommer säkert att bli några enstaka mtb-turer men då säkerligen mestadels grusväg och enklare terräng. Men just nu känns det som det är landsväg som gäller för min del. Mtb:n hoppas jag dock komma till nytta vintertid med dubbdäck för att få variation i vinterträningen.

Beslut #3: Ingen VR2013 för min del
Detta beslut stod jag fast vid, visst fanns kanske ett litet sug under helgen när man såg att vädret inte var lika blött som förra året men å andra sidan var det blåsigt i år.
Men fortfarande kan jag tycka att 30-mil är lite långt att cykla på en gång, samtidigt tror jag dock att jag kommer cykla runt Vättern igen nån gång framöver. Vi får väl helt enkelt se hur det blir med det 🙂

Eventuellt lite nya beslut på gång…
Sitter och klurar lite på nya saker men ska ge dem en tanke eller två till innan det är dags att ta de besluten 🙂
Allt som allt dock nöjd med förra årets beslut även om kanske inte allt blev riktigt så som jag funderade då.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.