TKH

Bloggen om min träning

Träning

Punktering efter 4375 km

Årets första punktering kom efter cirka 4375 cyklade kilometer, under dagens distanspass på Gotland.

Började dagen med att sova ut, gick i och för sig upp redan 7 så just den biten kanske inte kan kallas sova ut, men å andra sidan så somnade jag redan strax efter 21 igår. Åt frukost i lugn och ro och gjorde mig sedan klar för dagens pass, hade i sikte att göra en utflykt till de sydligaste delarna av Gotland.

Så blev det också, var en perfekt dag för att cykla långt ett lätt molntäcke och runt 20 grader. Dock blåste det en del men var mesta dels kantvind. Tog en fin cykelväg längs med kusten till att börja, sedan blev det bilvägar när den upphörde. Hade ingen större plan vad som gällde väg val utan höll mig till en början längs de större vägarna (som jag visste att jag skulle hitta rätt på i alla fall).

När jag närmade mig de sydligaste delarna så fanns dock en skylt ”Vacker kustväg” som svängde av från den stora vägen, svängde där och tog den. Helt rätt val, liten fin väg längs med kusten. Dagens prestation på denna väg var också att jag körde ikapp och förbi en moped, 1-0 människa vs maskin 😉

Efter lite foton vid slutet av vägen var det dags att vända norrut, tog delvis lite andra vägar tillbaka. Följde Gotlandsleden på sina ställen och gjorde någon avstickare också.

Efter 95 km var det dags för lite lunch, hittade ett litet ställe precis vid vägen och tog en Bistroburgare innan jag rullade vidare. Vid 115 km stannade jag till vid en kyrka för at fylla på flaskorna, gick åt en del vätska idag – nästan 5 stora flaskor + det man drack till mat och fika.

Till slut för att inte hamna på fel sida av ön va jag tillbaka på samma väg som jag hade rulla söderut för någon timme sedan, rullade norrut eller ja rulla kanske är fel att säga man fick inte många meter gratis idag. Är ju nästintill platt så vill man framåt får man trampa helt enkelt. Beslöt mig dock att avvika från denna väg och göra en avstickare till Hemse och ta en fika där innan den sista biten tillbaka.

Med drygt en mil kvar till stugan kom sedan årets första punktering.. Hann därmed cykla cirka 4375 km i år innan det skedde. Bara at plocka fram en ny slang och byta, tog lite onödigt lång tid när bakbromsen började krångla och ta emot däcket när hjulet var på plas igen.

Hursom helst ett mycket bra distanspass på 193 km och 6h 51 min.

 
Vill ha sånna här cykelvägar hemma också…
 
Landsbyggden

 
Körde ikapp & förbi mopeden 🙂

 
Nöjd

 
Trampar vidare, snart framme

 
Stenhuggeri

 
Framme i söder

 
Dags att fylla flaskorna

 
Rullar vidare på landsbyggden
 
 
Dags för fika i Hemse
 

 
Rullar vidare mot Klintehamn, gick uppför en bit.. Dock inte mer lutning än ~1,5%

 
Årets första punka
 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.