TKH

Bloggen om min träning

Träning

Get Fast!

Nu ska man ha teorin kring hur man blir snab, nu är det bara att omsätta det i praktiken. Kanske lättare sagt en gjort. Hursom helst var boken Get Fast! också lätt läst med en mängd bra tips på hur man blir en snabbare cyklist.

 
Generellt så hade tipsen i boken inriktning på hur man blir en snabbare cyklist – allt från teknik, kost, övningar, underhåll av cykel till den mentala biten.
 
Får nog bläddra tillbaka lite när det är dags att lägga upp plan för träning inför vinterhalvåret. Ett par punkter att ta med sig:
  • Mentalinställning, man orkar mer än man tror. Samt att ha possitiva tankar, inte tänka på hur på hur tung backen är uppför för då blir den ännu tyngre…
  • Kost, går alltid att förbättra. Försöka äta lite mer varierat samt när man är ute och cyklar äta lite mer regelbundet och i tid. Är ju lite dålig på att äta på cykeln, kanske fundera på att ha med sig något annat än bars/gels när man är ute.
  • Återhämtning, presterar man inte vad man borde är det dags för vila. Samt vad man kan tänka på i form av at underlätta återhämtningen i form av till exempel kost efter träning.
  • Intervaller, japp intervaller på trainer är vad som väntar under vinterhalvåret. Gäller bara att hitta de rätta kombinationerna av dem.
  • Motivation, frågan är vilka mål man ska sätta upp inför nästa år. Vad ska man anpassa träningen för…
Som sagt nog lättare sagt än gjort att bli en snabbare cyklist…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.