TKH

Bloggen om min träning

Träning

Giro di Stöten

Biking Dalarna hade ett tips om en landsvägsrunda, Giro di Stöten: Sälens by-Fulunäs-Stöten-Sälens by.

85 km enligt hemsidan lät som en lagon runda, var markerad som en röd tur – ”Längre tur med stora höjdskillnader”. Körde den dock i motsatt riktning och med start från Lindvallen och fick ihop 77 km och ungefär 680 höjdmeter. Kanske får testa att köra den i rätt riktning någon dag.

För min del började turen med uppvärming upp från Lindvallen och Hundfjället och vidare mot Stöten. Varmt uppför men friska vindar svalkade, bitvis glad att jag hade tunn vindjacka på mig men bitvis så var den som ett tält och höll även inne värmen lite väl mycket.

Var en hel del utför efter den första stigningen men vinden gjorde sitt för att bromsa ner hastigheten. Relativt platt när man kom ner till 311:an och sedan fram till Sälen, hade ett totalsnitt på 30 km/h fram till Sälen men i den sista stigningen tillbaka upp till Lindvallen sjönk snittet drastiskt ner till 28,6 km/h.

Bra runda, lite klurigt att klä sig rätt bara – antingen blir det lätt kallt när det blåser och går utför eller så blir det lite väl varmt när det går uppför.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.