TKH

Bloggen om min träning

Träning

Skulle testa en lätt mtb-led…

Tog lite sovmorgon idag och gick upp först strax efter 8, annars har det ju vart runt 7 man gått upp även om det är semester. Tog det lugnt på förmiddagen och funderade på vad man skulle hitta på, funderade på om man skulle åka till Rörbäcksnäs och cykla lite mtb. Kände mig dock lite små trött så bestämde mig istället för att testa en av de lätta (blå) mtb-lederna som runt hörnet på stugan.

Började egentligen inte i början av leden utan tog in på en stig en bit från stugan som jag sett tidigare, kom dock ganska snabbt underfund med att benen inte hade det där klippet för att cykla stig idag. Visst att de orkade mala på men inte riktigt vasst eller raskt.

 

Stigbiten var inte så lång så kom strax till ett område med stugor och såg att det gick en grusväg därifrån. Tänkte att jag kunde trampa lite lätt på grusväg istället och ta det som ett återhämptningspass.

 
 
Gick ju bra till en början, lite kuperat men inga större bekymmer. Bara att trampa och njuta av naturen och vädret. Men sen kom det en korsning…
 
 
…och jag hamnade på en röd led (medelsvår). Nåja det var ju i alla fall grusväg tänkte jag och började trampa längs med leden. Det gick uppåt och uppåt, ett par kilometer innan man slutligen kom upp på toppen. Lite fusk faktiskt då jag egentligen hade startat mitt i backen, tog dock igen det på nedvägen. Åkte nämligen längs ned och cyklade sedan upp till den korsningen där jag hade vikt in på leden tidigare.
 
 
Uppe på toppen fanns bland annat en fjällkyrka.

 
 
Tog en liten avstickare längs med vandrings-/skoter-led men fick vända efter tag när det blev för dålig terräng för att jag skulle kunna cykla där… Första biten som såg ut som på bilden var ju inga problem att cykla på, även om jag mest är van med slät asfalt.
 
Snurrade ett extra varv på grusvägarna uppe på toppen innan det var en lång backe nedför, cyklade som sagt förbi korsningen där jag kom från och enda ner till asfaltsvägen i början av backen.
 

 
 
Kom till slut ner för backen, bara för att omgående vända och cykla uppför delar av den igen. 7 km var det från början av backen till fjällkyrkan uppe på toppen. 7 km uppförsbacke, om inte alltid så brant uppfär men tungt i alla fall en varm dag som denna. Fanns dock stycken längs med vägen som visade på 8-9% lutning och som brantast var det 10-11% enligt cykeldatorn.

 
 
Varmt som sagt idag, termometern på altanen visar på 35 grader i solen. Samt nedan även höjdprofilen för dagens runda. Cirka 580 höjmeter och 37 km slutade det på, resten av dagen blir det att vila 🙂 Blir nog en vilodag imorron, kan nog vara lämpligt efter 6 dagars cyklande, samt att det blir resande imorron. Dags att ta sig hem ett tag.

 
 

 Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.