TKH

Bloggen om min träning

Träning

Ett av årets bästa pass

Kände mig inte jätte stark imorse när jag cyklade iväg mot Upplands Väsby och Cykelhuset för ett distanspass. Var ute i god tid dock så tog det lugnt och hoppades att kroppen skulle komma igång.  Väl framme vid cykelhuset så delade vi upp oss i två grupper och begav oss alla mot Rimbo för en gemensam fika.

Vi blev 6 stycken som skulle köra lite snabbare och en del fart blev det också mot Rimbo, som tur var vaknade kroppen till riktigt bra på väg ut från Väsby. Riktigt kul och susa fram i 35-40 km/h i bra väder, litet lätt dis gjorde även att tempraturen var rätt behaglig i början. Närmare Rimbo blev det sedan en lite avstickare ut mot Rånäs innan vi kom tillbaka till 77:an. Med 5 km kvar till fikat i Rimbo så drog vi igång en fartökning igen. En bra pulshöjare 🙂

En macka och en Cola senare var det dags att rulla igen och styra hemåt, första milen gick i bra tempo innan det sjönk till lite lugnare. Kände dock att jag hade bra med kraft i benen och kunde trycka på lite extra i ett par backar på hemvägen också. Kanske inte så energi ekonomiskt men lika bra att passa på att få bra träning när tempot var lite lugnare. Hårt uppför och sedan rulla lätt och samla ihop klungan. Var riktigt bra samarbete i klungan idag där alla hjälptes åt att dra.

Enligt min effektmätare och min Garmin så har jag trampat riktigt hårt idag – max effekt på 45600 Watt. Tror inte riktigt det är sant, mer rimligt är 824 Watt som är max när man filtrerat bort peaken. Snitteffekt på runt 200 Watt, blir så energieffektivt när man kan ligga på rulle under långa perioder. Dagens runda slutade på 135 km vilket gör att jag passerat 5000 km på cykel i år.

Depåerna är fyllda med mat, nu ska kroppen mjukas upp med bastu så är man redo för nya tag imorron igen 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.