TKH

Bloggen om min träning

Träning

Semestern slut, dags att börja skissa på en plan

Ja då var man tillbaka i rutinerna igen, tillbaka första dan på jobbet idag efter fyra veckors semester. Blev en lång dag, dock inte på grund av jobb, möte med cykelklubbens träningsgrupp på kvällen också.

För den egna träningen börjar det bli dags att skissa upp en plan, har tänkt att strukturera upp träningen inför nästa år. Efter att ha läst på lite (har en del hemläxa kvar dock) så har jag börjat tänka om lite gällande träningen. Ursprunglig plan var nog att köra en hel del intervaller på trainer från och med i höst, med start någon gång i oktober kanske (lite beroende på hur vädret blir i höst).

Det kommer också att bli en hel del intervaller men kanske lite senare än tänkt,  som tankarna går just nu kommer det bli en del uthållighetsträning till att börja med samt styrketräning precis som förra hösten. Tanken är att dela upp träningen i olika perioder med olika syften, men för att kunna göra det kommer jag behöva en del specifika mål inför nästa år…

Det vill säga till vad ska jag träna inför nästa år, när de händelserna är spikade är det bara att börja jobba baklänges från de datumen och dela in tidsspannet i olika perioder som kommer fyllas med aktiviteter som alla syftar till att fixa formen till de olika målen.

Den stora frågan är vad man ska ha för mål… Kanske börja tävla mot klockan och köra några tempolopp (saknas ju dock en tempocykel men det är ju bara detaljer ;)), eller finns det något annat man borde utmana sig själv med…

 
En hel del av metodiken som beskrivs i ”The Cyclist’s Training Bible” är tanken att jag ska försöka omsätta.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.