TKH

Bloggen om min träning

Träning

Enkel regel i klungan

Idag fanns en enkel regel i klungan, den som inte hängde med fick ta sig för egen maskin till fikat.

Det var några från Väsby som skulle köra fort till Rimbo idag med ovan enkla regel. Själv hade jag annonserat en 30+ km/h runda från Märsta med sikte på Rimbo till att börja. Vi blev 4st vid Coop imorse och sedan anslöt en till på vägen mot Skånela. Ricke, Vindahl och jag tajmade perfekt vis korsningen efter Skånela och hakade på den klunga som Tobias hade fått med sig från Väsby.

Blev lite jagande till en början från stillastående och komma ikapp klungan som körde i runt 40 km/h men vi var snabbt ikapp och kunde ansluta. Benen kändes riktigt bra även om pulsen bitvis var hög när klungan susade framåt med ett snitt på drygt 40 km/h, halvvägs till Rimbo från det att vi anslöt klungan (ca 2 mil). Så hoppade min kedja från stora klingan fram och mot utsidan vid ett parti där det var ojämn asfalt…

Inget annat att ropa kedjehopp och stanna och fixa medan resten av klungan fortsatte i full fart. Kedjan fixades snabbt men att försöka jaga ikapp en snabb klunga med runt 15 starka cyklister själv gick ingen vidare. Tog in lite till en början med hjälpa av lite utför och medvind, men sedan kom rondellen och dags att byta färdriktning. I kantviden gick det inte lika snabbt att jaga själv, kom dock ikapp Mark som hade släppt klungan efter knappt en mil. Så vi åkte den sista biten på drygt en mil till fikat i Rimbo och hjälptes åt att hålla farten uppe. 38,3 km/h i snitt framme vid Rimbo (knappt 4 mil från det att vi anslöt till klungan).

Blev gemensam fika vid Rimbo med några som cyklat iväg lite tidigare och tagit det lugnare. Hemåt sedan blev det lugnare tempo även om man fick kämpa lite mer i motvinden. Tog någon lite längre förning i motvinden hem, kändes bra. Kom även ihåg att hålla igen lite i backarna och accelerera långsamt efter backen 🙂

Riktigt bra runda idag, där man fick jobba ordentligt, känns i benen 🙂 112km blev det totalt för min del med 33,1 km/h i snitt totalt sett.

 
Kul med stor uppslutning idag.

 

 
Dagens intervaller (blev en kort intervall för mycket, inte alltid man kommer ihåg efter fikat om man tryckt på knappen eller ej…)

 
Dagens rutt, fick jobba lite som sagt. Kändes dock bra även om stor del av tiden spenderades med hög puls.

 
Blev lite dropp i hastigheten när man tappa klungan…

 
Helt okej kadens och kraft i benen idag 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.