TKH

Bloggen om min träning

Träning

Intervallträning

Ny vecka och en ny tisdag och därmed tisdagsträning med klubben, vi blev tre stycken som körde idag – vart är alla? Inga fler som vill träna hårt?

Hur som helst hade annonserat att det skulle bli intervaller vid Rosersberg och det blev det. Lite uppvärmning ditt som bestod av att rulla lätt längs med cykelbanan, dock med inslag av två kraftig pulshöjningar mot slutet av uppvärmningen. Först en sprint på ett par hundra meter med lite svagt motlut mot slutet, sedan rulla lätt ett tag inför den andra pulshöjaren som var en backintervall.

Väl framme vid först övningen körde vi ett lugnt varv på en 3,6 km lång rund bana. Banan börjar med en kort backe som består av ett par kurvor och är brant på sina ställen (11% tror jag cykeldatorn visade som mest), vägen är rätt smal också sedan bär det nerför en kort sträcka till en 90 graders sväng. Efter svängen är det en lång raksträcka som mot slutet sluttar lite nedför innan det blir en 180 graders sväng tillbaka och vägen börjar slutta lite lätt uppför.

Efter det lugna varvet körde vi två hårda varv, för egen del gick det så där. Kunde väl trycka på ganska bra med pulsen for väl stundvis högt upp, lite trögt kändes det nog också i benen fortfarande efter söndagen. Idag nöjde vi oss med två varv på banan.

Därefter blev det 2 x ~1 km intervaller på en raksträcka, där det i slutet av sträckan är en liten backe uppför. Återigen flög pulsen upp.

Sedan var det dags att rulla mot Märsta igen men innan vi avslutade för kvällen tog vi en backintervall till vid Märsta industriområde. Har väl kunnat köra hårdare uppför samma backe tidigare men rätt nöjd i alla fall att jag kunde köra de 500 meter som jag klockade (1 min 6 sek) intervallen på i 505 watt i snitt. Sen vore det ju kul om man orkade upprepa det ett par gången i alla fall 😉

Hade bra max effekt också under dagens pass 930 watt samt 10 sek på ~850 watt.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.