TKH

Bloggen om min träning

Träning

Skissar på träningsplanen

Några av målen för nästa år kommer att vara att tävla mot klockan – det vill säga tempo 🙂

Har dock inte bestämt mig helt än om det blir en tempohoj och kanske köra någon tävling, eller om det blir några lopp i SMACK-serien eller kanske bara tävla mot klockan för mig själv med linjehoj. Det återstår att se, men just nu är i alla fall två mål satta 20km och 30km tempo, under specifika tider. Tiderna är väl inte helt spikade ännu mer en gissning på vad som kanske skulle vara rimligt (kanske lite i underkant), men dessa går ju alltid att justera.

Som sagt ännu bara på stadiet där det skissas på planen, än kan mycket förändras. Försöker få en uppfattning om hur de olika perioderna hamnar tidsmässigt. Än finns ju inte heller tidpunkter för alla lopp nästa år, så blir lite gissning med hjälp av hur de låg till i kalendern detta år.

Än så länge ser det ut att bli ”förberedelse”-perioden med början i slutet av oktober. Passar nog rätt bra tidsmässigt, hinner man köra lite ”ostrukturerad träning” innan hösten drar in på allvar samt lite vila från cyklingen kanske, samt lite enklare form av test för att utvärdera hur man ligger till innan man drar igång träningen så man kan anpassa bland annat intensiviteten på passen.

Mallen jag använder för planen och metoden är ju egentligen till för seriösa cyklister som tävlar, själv har jag ju inte tanken att tävla på någon högre nivå utan endast med mig själv. Men anledningen till att jag väljer att skapa en plan utifrån en ambitiös och seriös synvinkel är att få mer struktur på träningen – att få till ett syfte med träningspassen så man utvecklas samt att få in tillräckligt med vila mellan passen och de olika perioderna (något som metoden tar hänsyn till, men som man kanske inte alltid själv gör).

Men hur som helst ”Tävla mot klockan” och därmed tempo kommer vara ledord för nästa säsong.

2 Kommentarer

  1. Spännande!
    Vilan är nog det svåraste att få in. Önskar jag vore lite mer strukturerad hela vägen inte bara i början.
    Intressanta böcker, något att kika under hösten kanske 🙂

  2. Ja det ska bli spännande, behöver dock konkretisera målsättningen/målen lite till.

    Får nog köra ett par itterationer innan man har en första version av planen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.