TKH

Bloggen om min träning

Träning

Kan inte kalla mig solskenscyklist längre

Det har ju varit en fantastisk sommar med solsken nästintill varje cykeltur känns det som, men så var det inte idag. Får backa tillbaka till 13/4 i år för en lika blöt runda, fast då var det kallare än idag, med inslag av snöblandat regn.

Var blött redan efter natten men regnade ju i alla fall inte när man cyklade iväg mot Väsby men det skulle ändra sig väl utefter rundan. Molnen var ju dock redan från start oroväckande.

Idag skulle jag leda en 30+ km/h grupp och köra en 9-10 mil, parallellt hade vi även en 27-grupp planerad med gemensam fika i Sigtuna. Fantastisk uppsluttning så här sent på säsongen och med tanke på vädret, måste vart en 25-30 stycken vid Cykelhuset imorse. Vi blev väl runt 20 stycken i 30+ gruppen.

Dagens runda gick inte helt enligt plan men det är ju sådant som händer – punkteringar, kedjehopp och tyvärr en krasch också. Lyckligtvis gick det bra för alla inblandade vilket är huvudsaken.

Även om det inte gick helt som planerat så fick jag ihop en bra distansrunda på 106 kilometer. Bra och få ihop några långa rundor innan det är dags att ställa racern på trainern.

Det känns att hösten är på ingång, kyligare väder och blir snabbt mörkt på kvällarna. Snart dags att börja ändra på kvällsträningarna efter jobbet. Börjar bli läge att byta ut något cykelpass mot gym och komma igång med styrketräningen samt eventuellt börja lite smått med löpning för att få en allsidigare träning. Ligger även väl i linje med vad som står i träningsplanen inför nästa år. Någon vecka kvar innan den ska börja följas. Den är inte helt klar heller för den delen har varit svårt att få tiden att räcka till och få den klar. Sedan är ju problemet att datum för nästa års lopp inte är spikade än, så fått chansa lite och anta att de sker ungefär samma tidpunkt som i år.

En sak är i alla fall klar det blir att tävla mot klockan nästa år och för att nå målen finns det en del ett träna på 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.