TKH

Bloggen om min träning

Träning

Det här med löpning… Jag ger det en chans

Vilket innebär att det förmodligen kommer göra ont imorgon… Årets första löppass är avklarat, började lite lätt med 5 kilometer jogging. Oj så sakta man springer, jämfört mot vad man är van från cykling så känns det ju som att man står still..

Varför löpning då kan man fråga sig, jo tanken är att det ska vara lite av ett komplement till träningen under hösten. Kvällarna är ju inte så ljusa samt för att få omväxling från trainern lite längre fram. Samt kan vara skönt att få lite omväxling i träningen.

Dagens pass var som sagt för att komma igång, kändes väl faktiskt bättre än väntat med tanke på att jag inte har sprungit något i år. Dock inte mycket fart och som sagt det känns ju lite i benen redan efter den korta distansen på 5 km. Muskler som inte jobbat på länge… Runt 26 minuter tog själva löpningen så tidseffektivt var det i alla fall. Lite uppvärmning av nedvarvning på det. Hoppas väl så småningom kunna öka distansen upp mot milen men lika bra att ta korta rundor i början och låta kroppen vänja sig.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.