TKH

Bloggen om min träning

Träning

Med CX på landsväg

Vilken härlig höstdag det är idag, strålande solsken och knappt så att det blåser. Perfekt dag för att cykla. Har ju ställt racern på trainern och till den nya racern saknas fortfarande delar därmed fick det bli CX idag.

Tänkte att det ska väl funka att hänga med dem som kör racer, det var ju utlovat 7-8 mil i behagligt tempo. Fick dock slita en del idag…

Började med lugnt och behagligt tempo till Upplands Väsby, där asfalt varvades med en del grusväg då jag var ute i god tid. Väl framme i Väsby så blev vi ett par olika grupper med lite olika starttider. För min del blev det en tur till Knivsta, i behagligt tempo.

Det behagliga tempot innebar att man fick slita bitvis med lite mer tungrullad CX och lågt däcktryck, men för det mesta gick det alldeles utmärkt att hänga med. Lite högre puls en vanligt på de bitar man fick slita på. Märktes att det var en del skillnad att ta förningarna och göra dragjobbet med CX jämfört mot racer, var tyngre… Eller så är det jag som tappat formen 😉

Som tyngst gick det upp mot Knivsta från Statoil vid E4:an. Svagt nedför mot Statoil så farten var ju upp i närmare 40 km/h och min tur att gå upp längst fram i ledet, inte helt lätt med låg utväxling på CX man får trampa på lite. Pulsen gick upp och sedan uppför efter det. Normalt behöver jag ju inte ge mig i en sådan svag uppförsåkning men idag var det bara att slå av tempot, pulsen var för hög för att kroppen skulle orka klämma ur sig mer effekt.

Lite fika på konditoriet i Knivsta innan det var dags att rulla den sista biten hem via Odensala, en tur på 85 km i strålande väder.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.