TKH

Bloggen om min träning

Träning

Mental trötthet botas med fysisk aktivitet?

Var så där trött i huvudet som man ibland kan vara efter jobbet idag när man kom hem. Egentligen ingen konstig dag på jobbet, är väl snarare att det ackumuleras från dag till dag och vecka till vecka. Samt att det varit mycket annat på gång också förutom jobb under lång tid. Dock bara någon vecka kvar till lite välbehövlig ledighet kring jul.

Hur som helst så botades den mentala tröttheten idag med frisk luft och fysisk aktivitet, lite av en aktiv vilodag idag mellan tuffare pass, men med något inslag av ordentliga pulshöjare. Det blev lite rask promenad med inslag av joggande som uppvärmning i cirka 20 minuter. Därefter blev det 2 set med 8 stycken backintervaller med stavar i varje, kort vila mellan varje intervall den tiden det tog att gå ner för backen. Mellan seten blev det 10 minuter aktiv vila i form av rask promenad. Det hela avrundades med nedvarvning i form av rask promenad.

Betydligt piggare huvud efteråt 🙂 För helgen väntar ett distanspass på mtb och ett till pass på gymmet, all träning utöver det (om det blir något) blir bonus 🙂

Apropå mental styrka så är det något som ska tränas på under vintern, det står ju i min träningsplan 🙂 Behöver det nog också för att köra tempo nästa säsong och pressa mig lite 🙂

Ska i ett första steg rådas bot med att plugga lite om hur man blir en vinnarskalle, ska passa på att läsa lite om kost också. Något ska man ju ha att göra när man är ledig vid jul och årsskiftet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.