TKH

Bloggen om min träning

Träning

Det krävs mycket pannben ibland

Trainer kräver sin beskärda del av pannben ofta – antingen om man kör långa pass eller om man kör hårt.

Uthärdade ett 2 timmars ”tempo”-pass på trainer idag, kanske inte blev så mycket tempo kadensmässigt som ”vanligt” låg jag och malde på med relativt låg kadens.
Passet i sig började efter en kort uppvärmning med 3 x 1 min anaeroba intervaller, det kostar en del att bränna av sådana intervaller. Efter en kort vila så väntade 90 minuter tempo på varierande belastning utan någon ordentlig vila. Bra för att träna uthållighet hoppas jag.

Första 40 minuterna av passet gick bra, därefter fick pannbenet börja jobba för att hålla benen i rörelse. Tror det mest var viljan att trampa runt som trislakades idag, när man kör utomhus så varierar ju effekten betydligt mer och kör man i grupp så är det ju inte så ofta som man ligger och mal på i samma effekt under så lång tid utan man får ju naturliga vilopauser när det går utför eller när man ligger på rulle. På trainer dock när man inte har en motorstyrd ja då har man inget gratis, bara att fortsätta trampa. 223 Watt i snitt landade 90 minuters intervallen på idag – bra träning för pannbenet och benen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.