TKH

Bloggen om min träning

Träning

Ett försök att lura kroppen…

Kylan och snön har ju nått min del av landet till slut, -10 grader imorse. Tyvärr är det ju inte tillräckligt med snö än för skidor. Hittills under veckan har ju känslan varit bra i kroppen, vändningen har väl varit nu under helgen när jag känt mig rätt seg. Trots det så var ju känslan bra i benen igår på passet och rätt hygglig idag om än att tröttheten infann sig i dem.

-10 grader är lite för kallt för att cykla utomhus, speciellt när det blåser en del, tråkigt nog så saknade jag ett ordentligt distanspass denna vecka, har ju bara blivit 90 minuters pass som längst. Jag hade dock inte någon som helst lust att sitta och pina mig på trainern mer än nödvändigt, gymmet lockande inte heller…

Lite av svacka kan man väl säga, så här sista dagen innan viloveckan och med en hel del tid som återstod enligt plan. Så vad gör man? Man lyssnar på kroppen och gör ett försök att lura den.

På med kläder och ut på en rask promenad på drygt en timme, för att få lite luft och se dagsljus (det saknar man ju i stort under veckorna). Väl hemma byter man snabbt om och kör ett trainer-pass på 1 timme och 20 minuter i distanstempo med 4 stycken 20 sekunders sprintintervaller inbäddade. Samt för att kompensera en pytte liten del av gympasset som uteblev så kör man 20 minuter med styrkeövningar som knäböj och planken. Drygt 2 timmar och 45 minuter träning i följd.

20 sekunder kan man ju tycka är en kort tid men när man tar i ordentligt så kan även korta stunder kännas väldigt långa. Hade dock inte riktigt tryck i benen så här under sista passet i alla av sprintarna sämsta landade på 496 watt och bästa på 542 watt.

Nästa vecka är som sagt vilovecka med endast 5 ½ timme träning, kommer försöka ta så många vilodagar som möjligt under den kommande veckan. Börjar nog med att köra tre på raken, för att sedan köra 3 dagar träning innan en sista vilodag. Sedan börjar en tuff period i och med Base 3, dags för nästa växel i träningen och en lite ökning i volym. Återstår att se hur det kommer gå… Behöver ta och detaljera upp den perioden och fortsatta perioder.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.