TKH

Bloggen om min träning

Träning

Tidseffektivt lunchpass

Det är inte ofta jag kör lunchpass på vardagarna men idag var en sådan dag. Det blev ett tidseffektivt pass på 40 minuter där större delen av passet spenderades på cirka 245 till 255 watt.

Idag fungerade puls och andning bra för de effektnivåer jag låg på, det var inga begränsande faktorer. Däremot var benen det, de hade inga större problem med att mala på med 245 till 255 watt men jag hade ju lagt in 15 sekunders intervaller på betydligt högre effekt var fjärde minut i intervallerna som var 8 min 30 sek. Under dessa 15 sekunders intervaller så presterade inte benen några större underverk. Hade problem med att producera effekt, så det blev bara att jag ökade kadensen på dem och effekten fick bli vad den blev på dem.

Hur som helst så var det 3 st intervaller om 8 min 30 sek. Tidsmässigt (träningsvolym) ligger jag efter planen denna vecka, än så länge bara skrapat ihop strax över 4 timmar träning medan jag hade hoppats på att vara upp i runt 6 timmar.

Jag hade ju kunnat träna nu under kvällen men då benen inte riktigt ville prestera kraft under dagen så fick de vila och jag passade på att göra annat. Känns inte som det hade blivit det bästa passet om det känts lite halvt påtvingat. Nåja får se om helgen kan rädda situationen 😉

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.