TKH

Bloggen om min träning

Träning

Borde nog skruva upp motståndet lite snart

Tillbaka igen efter lite uppehåll, det händer ju annat i livet också än enbart träning. I tisdags vart det en lite längre arbetsdag och diskussioner kring Azure IaaS. Igår vart det också en lite längre dag med diskussioner på kvällen, då var dock ämnet cykel – Tobias och jag drog igång ännu en träningsgrupp inom SMACK. En grupp med ambitionsnivå motsvarande en träningsinsats att köra Vättern SUB10 (vilket många har som mål också). Tycker det vart ett lyckat möte, ser fram emot att komma igång med LVG-säsongen.

Idag dock var det dags för träning igen, intervaller strax under tröskeln stod på schemat. Behöver nog dock skruva upp motståndet lite för att komma lite närmare tröskeln. Börjar kännas bra i benen =)

Dagens pass bestod av 6 st 8 minuters intervaller och en 12 minuters intervall mitt i passet bestående av 2 minuters over and under’s. För att skoja till det lite så var ju denna 12 minuters intervall det tyngsta belastningsmässigt – under’s på runt 255 watt och over’s på runt 280 watt.

I ett försök att bli trött av träningen så var vilan mellan intervallerna endast 2 minuter, vilket räckte bra. 12 minuters intervallen var nog den som jag upplevde som gick snabbast även om den var tidsmässigt längst. Men just det att få skifta belastning gör att man upplever att tiden går snabbare tycker jag.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.