TKH

Bloggen om min träning

Träning

Skidor & 8 x 8 på trainer

Dubbla pass idag ett ute på förmiddagen och ett inne på kvällen.

Vädret var ju inte lockande imorse, grått och lite duggregn, men det kunde inte hjälpas det skulle åkas skidor på Mälaren idag med farsan.

Skate-skidorna åkte med ut till Sigtuna, om det är bra förhållanden typ som det var uppe vid stugan förra året i mars så är det riktigt kul och njutbart att skate på isen. Idag var det dock allt ifrån en njutning, det snöade ju igår och var strax över nollan imorse. Vilket gjorde att snön låg tung över isen och ett lite för tjockt lager.

Gjorde ju att skidorna sjönk ner djupt och det blev tung och klumpigt att lyfta upp skidorna från under snön. Gick inte att få något vidare flyt i åkningen, blev lite snubblande framfört. Gick lite bättre med tiden och det blev en blandning av skate, stakande och diagonalande på skate-skidor utan fäste. Nåja drygt 11 km blev det till slut, i promenadtempo.

Dagens andra pass vart på trainer, ännu ett bra pass för denna vecka. 8 stycken intervaller om 8 minuter. Skruvade upp med 2% jämfört mot 8:orna jag körde tidigare i veckan, så de landade på runt 250 watt. Kändes bra i benen, de höll igång  bra, dock under den sista intervallen började det bli lite smått tråkigt. 90 minuter på trainer är lång tid men bra träning så man får stå ut.

Säsongen har ju inte ens kommit igång detta år, endast 1 månad har passerat, men redan nu har mål och idéer inför 2015 börjat snurra runt i huvudet =)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.