TKH

Bloggen om min träning

Träning

Dagens träning 2 x 8 min @ ~300 watt

Inte bara material idag, jag har faktiskt tränat också i ett försök att få kroppen i trim så den ska matcha materialet. Det börjar ju vara dags för en hårdare period snart vilket innebär att det närmare sig tiden att inkludera anaerob träning i passen.

Hittills har ju träningen i stort sett gått ut på aerob träning, att bygga basen att stå på. Nu väntar 2 månader med intensivare träning – själva build blocken i träningsplanen. En del yttre omständigheter gör dock att jag kommer planera om en del för denna period. Syftet med blocken kommer vara de samma som urspungsplanen, genomförandet kommer bli lite annorlunda dock.

Dagens pass hur som helst var 8 minuters testet i trainerroad, ett pass bestående av uppvärmning och sedan 2 stycken 8 minuters intervaller där det bara är att köra så hårt man kan.

Det gick väl ganska bra, tar slut lite för snabbt när belastningen blir högre men med tanke på att jag till stor del kört pass med lägre intensitet än så länge är jag nöjd. Lite till ska man väl kunna pressa om ett par veckor när man är lite mer vad att flåsa igen.

8 minuters intervallerna slutade i snitt på:

  • 307 watt med 162 i snittpuls
  • 300 watt med 163 i snittpuls

Bara man blir lite mer van med flåsandet så ska det väl kunna gå och höja någon watt, ett par veckor med högintensiv träning blandat med en del träning på lägre intensitet naturligtvis.

Nu är det bara att hoppas på att snön som föll härom dagen regnar bort, vilket den är på god väg att göra. Har det inte blivit vinter på riktigt så här dags kan det lika gärna få bli vår istället 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.